Velkommen til Rødt-bloggen

Her finner du aktuelle videosnutter, kronikker og innlegg fra våre politikere og aktivister.

Filter: Marie SørhaugDet pro-kurdiske og venstreopposisjonelle partiet i Tyrkia, HDP (Folkenes demokratiske parti), står i fare for å bli nedstengt av Erdogan-regimet. Rødt støtter HDPs demokratiske kamp.

Den nasjonaldemokratiske fronten på Filippinene (NDFP), og andre organisasjoner som slåss for menneskerettigheter og sosiale reformer, trenger vår støtte nå når landets president, Rodrigo Duterte, er i ferd med å starte en ny avsindig drapsbølge.

Vi kan ikke stå nølende og handlingslammet å se på det som skjer i Nagorno-Karabakh. Det gjør oss til medansvarlige for en ny humanitær krise og flyktningekrise som Norge og øvrige land i Europa har vist seg helt uvillige til å møte på en verdig måte.

Norge har både plikt og egeninteresse av å ta avstand fra det USAs folkerettsstridige bruk av leiesoldater mot Venezuela.

Vi vet at Solberg og Søreide raskt ville ha rettet en pekefinger mot en annen stat som hadde brukt tilsvarende politistat-metoder. Hvorfor stiller vi lavere krav til våre allierte?

I anledning NATOs 70-årsfeiring i London 3. og 4. desember 2019 kan det være lurt å friske opp kunnskapene. Hva ligger bak Rødts NATO-motstand? Hvorfor mener vi NATO både er en trussel mot verdensfreden og for Norges sikkerhet?