Siste nytt

Barselsomsorgen i nyliberalismens tid

Barselsomsorgen i nyliberalismens tid

De siste dagene har konsekvensene av den politisk villede nedbygginga av våre offentlige sykehus kommet i søkelyset igjen. Som kjent har det ved fødeavdelinga på UNN Tromsø skjedd et tragisk dødsfall, i en situasjon hvor avdelinga var overbelasta med mange fødende samtidig.

Skal krafta også suges ut av Finnmark?

Skal krafta også suges ut av Finnmark?

Finnmark har Europas beste vindressurser – utsagnet ble sist gjentatt av statsminister Jonas Gahr Støre i Hammerfest da regjeringa presenterte elektrifiseringa av Melkøya og kraftpakken for Finnmark. Stoltheten bruser selvfølgelig i brystkassen og hodet til alle finnmarkinger! Men vi må jo skjønne at denne vinden har vært fullstendig bortkasta og til plage - helt til nå!

Studentbyen Tromsø?

Studentbyen Tromsø?

I disse tider har nye studenter fått vite at de skal flytte til Tromsø for å studere på universitetet. For noen er det første gang de flytter for seg selv, mens andre er vant til å bo for seg selv. Dekningsgraden av studentboliger gjennom samskipnaden er lav og tvinger derfor mange studenter ut på et marked preget av utleiere som tjener på at studentene ikke har noe annet valg. Markedet som møter studentene er ekstremt dyre boliger med liten plass, hvorav mange har både mugglukt og fuktskade. Boligmarkedet i Tromsø gir ikke mening. Enten har du råd til å kjøpe en overpriset bolig, eller så må du ta til takke med å leie en liten bolig som kanskje er full av mugg. For studenter ender det oftest med det siste alternativet.

Kontakt oss

Leder

E-post

tromso@roedt.no

Adresse

Postboks 308, 9253 Tromsø Besøksadresse: Søndre Tollbodgate 17 (2. etasje), 9008 Tromsø