Velkommen til Rødt-bloggen

Her finner du aktuelle videosnutter, kronikker og innlegg fra våre politikere og aktivister.

Filter: Benedikte Pryneid HansenTross politiske lovnader om bedring er helsetilbudet til transpersoner i Norge i beste fall svært mangelfullt, i verste fall skadelig. En nyhetssak denne uka har avdekket alvorlig systemsvikt overfor mennesker med kjønnsinkongruens.

I 20 år har reindriftssamene på Fosen ført en hard og utmattende kamp mot staten og vindkraftutbyggere for å ta vare på sine reindriftsområder. Nå er reinbeitedistriktet invitert til å underholde på åpninga av vindparken på Storheia. En usmakelig og fornedrende invitasjon, mener partisekretær i Rødt, Benedikte Pryneid Hansen.

I Rødt har vi et spesielt ansvar for å si krystallklart at jøder som gruppe ikke skal stilles til ansvar for den israelske regjeringas politikk. Og at vi ikke aksepterer antisemittisme og karakteristikker av jøder generelt. Forstår man ikke dette skillet, er man ikke velkommen i Rødt.

Å lede et ungt parti i vekst kan være utfordrende. Desto viktigere er det å utfordre seg selv. Partisekretær Benedikte Pryneid Hansen er ikke så glad i høyder, men ble likevel med opp i pariserhjulet i Spikersuppa for å sende en nyttårshilsen til Rødts følgere, medlemmer og sympatisører.