Rødt Telemark på tinget!

Tobias Drevland Lund mener tida er inne for å få Rødt på Stortinget fra Telemark. -Jeg vil kjempe for mindre forskjeller og stoppe sentraliseringa, sier Lund.

Ikke bare skal Rødt sørge for en ny regjering og en ny politikk, vi skal også jobbe hardt for å passere den sagnomsuste sperregrensa på 4% for første gang. Rødt har lenge hatt et godt fotfeste i Telemark, men nå er tida inne for å skrive historie og bli representert på Stortinget. Det synes i hvert fall 1. kandidat Tobias Drevland Lund (25).

Lund er fra Skåtøy i Kragerø og har nylig flyttet tilbake til hjemkommunen. Til daglig er han student, men han har også vært butikkmedarbeider og både leder og nestleder i Rød Ungdom i Norge. Lund satt i kommunestyret i Kragerø 2015-2019, og ble fra 2019 valgt som en av to representanter på fylkestinget i Vestfold og Telemark.

Hvorfor vil du på Stortinget fra Telemark?

Telemark har alt for mange fattige, særlig blant barn som vokser opp i familier med dårlig råd. I tillegg har vi store klimagassutslipp og vi ser at tjenestetilbud og arbeidsplasser blir lagt ned eller sentralisert. Vi trenger en annen politikk for Telemark. Vi trenger mindre forskjeller og færre milliardærer. Vi trenger økt barnetrygd, flere folk i arbeid og flere muligheter til de som i dag står utenfor både arbeid og utdanning. Vi har en industri i verdensklasse her i fylket vårt, som vi må støtte med en aktiv næringspolitikk for å kutte i utslipp og skape nye, grønne arbeidsplasser. Og ikke minst, må vi få en slutt på sentraliseringspolitikken til regjeringa som egner seg bedre på en skrivepult i Oslo enn i kommunene våre, enten det er i Vest-Telemark, Øvre Telemark eller langs kysten vår.

Hva vil du si Lund, til de som vurderer å stemme Rødt i Telemark eller som vil ta steget å bli aktiv i valgkampen?

Vi trenger hver eneste stemme vi kan få i Telemark. Vi ligger godt an på flere meningsmålinger og om Rødt passerer sperregrensa, kan fort Telemark bli et av fylkene som vi får utjevningsmandat fra. Derfor må du stemme på Rødt hvis du faktisk har sympatier med Rødt eller vurderer å stemme på oss. Det er nå Rødt sitt store gjennombrudd i norsk politikk kan komme! Hvis du i tillegg ønsker å bidra i valgkampen vår, er det bare å ta kontakt. Snakk med en venn, et familiemedlem, del noe fra Rødt på Facebook eller stå på stand, vi har mange ulike aktiviteter du kan bidra med. Sammen kan vi klare dette, fordi fellesskap fungerer!

Resten av stortingsvalglista for Rødt i Telemark ser slik ut;

1.Tobias Drevland Lund, f. 1996, Kragerø
2. Charlotte Therkelsen, f. 1981, Kragerø
3. Cecilie Ingebjørg Lerstang, f. 1980, Notodden
4. Pål Berby, f. 1974, Porsgrunn
5. Mona Osman, f. 1986, Skien
6. Fillip Rønning Jakobsen, f. 1999 Skien
7. Ana Isabel Lopez Taylor, f. 1953, Bamble
8. Brynhild Hardang Hanto, f. 1985, Nome

9. Elisabeth Swensen, f. 1951, Seljord
10. Ole Roger Dyrkorn, f. 1952, Bamble
11. Rune Mathisen, f. 1968, Skien
12. Morten Halvorsen, f. 1954, Notodden

Foto: Frida Ropphaugen