Møt kandidatene: Vibeke Jacobsson Gardsten

I ukene framover lar vi dere bli bedre kjent med toppkandidatene på stortingslista til Rødt Vestfold. Vibeke Jacobsson Gardsten står på 3. plass på lista i Vestfold. Hun har personlig erfaring med situasjonen for mennesker som ikke passer helt inn i A4-malen. I tillegg har hun yrkeserfaring fra pleie- og omsorgssektoren. Klikk på bildet og les mer.

Navn: Vibeke Jacobsson Gardsten

Alder: 54 år

Jeg er mor til 2 døtre, den eldste har Asperger syndrom. Det har ført til at jeg de siste 16 årene har engasjert meg i autismeforeningen i forskjellige verv. I utgangspunktet er jeg utdannet svensklærer og norsklærer, men jeg har valgt å jobbe med mennesker utenfor A4-arket. Jeg har derfor jobbet på spesialavdelinger, før jeg begynte i min nåværende jobb som BPA (brukerstyrt personlig assistent). Arbeidet består i å assistere ei ung dame på 25 år til å leve et selvstendig liv. På fritida mi leser jeg og hører på musikk. Du finner meg hver august på begge Hortens pønkefestivaler :)

Jeg er med i Rødt fordi jeg tror på rettferdighet, likeverd og felles ansvar for samfunnet og menneskene i samfunnet vårt.

Det jeg virkelig brenner for, er likelønn og for at alle mennesker skal få sin plass i fellesskapet. Innenfor det engasjementet brenner jeg spesielt for de som ikke kan stå opp for sin sak selv, enten fordi de aldri har hatt en stemme eller fordi noen har tatt den. Om Rødt skulle få gjennomslag for bare ei sak, skulle jeg ønske at det ville være et mer rettferdig skattesystem. Til alle etter behov, fra alle etter evne, er et riktig prinsipp sett med mine øyne.

Om du er i tvil om du skal stemme Rødt, vil jeg be deg se på hva som har skjedd de siste fire åra. Vi er så heldige nå at vi kan se hvor mye én person har fått til i Stortinget. Tenk hvor mye vi kan få til, om vi får inn fler. Dette valget kan føre til en stille revolusjon. Stemmen din kan bidra til at vi kommer over sperregrensa på fire prosent. Om vi gjør det, kan Rødt få ei gruppe på over åtte representanter på Stortinget. Vi ligger godt an med tanke på å få inn en representant fra både Vestfold og Telemark. Noe å tenke på, ikke sant?