Møt kandidatene: Silje Mikkelsen

I ukene framover lar vi dere bli bedre kjent med toppkandidatene på stortingslista til Rødt Vestfold. Silje Mikkelsen står på 11. plass på lista i Vestfold. Hun er musiker og musikkpedagog. Noe av det hun brenner mest for, er at kulturen skal få en større plass i skolen og i hverdagslivet. Hun er også opptatt av miljø og gjenbruk. Klikk på bildet og les mer.

Navn: Silje Mikkelsen Haugelund

Alder: 38 år

Opprinnelig er jeg fra Hedrum i Larvik, men bor nå i Sandefjord med mann og tre barn. Jeg har sju års utdannelse fra Griegakademiet i Bergen som klassisk fløytist og som lektor i musikk. Som yrkesaktiv har jeg blant annet arbeidet som orkestermusiker og solist, lektor ved musikklinjen ved Greveskogen vgs og som rektor ved MUNO musikkskole.

Jeg har et stort engasjement for gjenbruk i et ressurssparende og miljøsparende perspektiv, kanskje spesielt innen tekstilbransjen. Jeg er partner i klesbutikken Supergreen Vintage, hvor engasjementet ligger i å gjenbruke kvalitetstøy fra en tid hvor varighet, kvalitet og naturmaterialer var høyt verdsatt. Vi stiller også krav om at det vi produserer nytt, skal være håndsydd i Norge, helst av gjenbrukstekstil i naturfiber og i en stil som er tidløs og derfor varig.

Mitt politiske hovedengasjement ligger nok i kulturpolitisk arbeid, som er tett knyttet opp mot skolepolitikk og samfunn. Vi ser i dag en større og større distansering til kultur, estetikk og håndverk i menneskers liv. Jeg ønsker å se at kultur tilbakeføres som en naturlig del av våre hverdagsliv. Slik jeg ser det, kan man ikke danne hele mennesker, om man tar bort det jeg anser som selve essensen, selve innholdet, i våre liv; nemlig kultur.

Når barn så å si mister praktiske og estetiske fag i skolen og som en naturlig del av sin oppvekst, mister vi også det som binder oss sammen i et fellesskap. Vi ender med å utvikle enkeltmennesker som føler seg ufullstendige som mennesker og ensomme selv når de ikke er aleine. De blir trykket inn i en boks som de kanskje ikke passer i. Samtidig har de blitt frarøvet muligheten for å kunne uttrykke seg på de mest naturlige måter, for eksempel gjennom dans, drama, musikk og billedkunst. Vi ender opp med å miste vår kulturarv, viktige håndverkstradisjoner går tapt og vi får et samfunn som er innrettet slik at det å leve av og for kultur ikke er mulig. Denne trenden vil jeg være med på å snu!

Til de som har tenkt på om de skal stemme Rødt, men fortsatt er litt usikre, vil jeg si at en stemme til Rødt er mer verdt enn noen gang før. Vi ligger godt an på meningsmålingene og stemmen din kan avgjøre om vi får inn en representant fra Vestfold eller ikke. Stem Rødt!