Møt kandidatene: Pål Andre Kristiansen

I ukene framover lar vi dere bli bedre kjent med kandidatene på stortingslista til Rødt Vestfold. Pål Andre Kristiansen står på 12. plass på lista i Vestfold. Han har i mange år arbeidet i transportsektoren, både som overkonduktør i NSB og som bussjåfør. I tillegg har han hatt verv som tillitsvalgt for Norsk Transportarbeiderforbund og Fellesforbundet i bussbedrifter. Noe av det han brenner mest for, er forholdene i arbeidslivet og hva slags samarbeid vi skal ha med EU. Klikk på bildet og les mer.

Navn: Pål Andre Kristiansen

Alder: 49 år

Jeg er bosatt i Andebu i Sandefjord kommune, men kommer opprinnelig fra Oslo. Siden høsten 2009 har jeg vært bussjåfør og jeg har vært tillitsvalgt for Norsk Transportarbeiderforbund og Fellesforbundet i bussbedrifter i 10 år. Tidligere har jeg arbeidet som overkonduktør i NSB og som DJ.

Siden juni 2021 har jeg vært på arbeidsavklaringspenger, etter at jeg i januar 2021 fikk påvist ondartet kreft i tykktarm med spredning. For tida får jeg behandling med cellegift.

Fritidsinteressene mine går mye i retning av sport, med en særlig interesse for drill og kunstløp. Jeg har også sett mye håndball og har tidligere vært både trener og dommer. I tillegg har jeg vært sportskommentator på forskjellige lokalradioer.

Da Rødt opprettet et nytt partilag i Sandefjord, meldte jeg meg inn. Etter hvert ble jeg valgt inn i lagsstyret som styremedlem og har også vært lagsleder. Jeg sitter med mye kompetanse, kunnskap og erfaring innen organisasjonsarbeid. Opprinnelig var jeg Ap-mann, men Rødt er det partiet jeg står aller nærmest i dag. Da jeg slo opp ordene kommunist og kommunisme, fant jeg ut at det er jo meg 100 prosent.

De sakene jeg brenner mest for er forholdene i arbeidslivet og hva slags samarbeid vi skal ha med EU. Jeg sier «Nei til anbud – Ja til et anstendig arbeidsliv». Etter min mening må anbud avskaffes fordi anbud ødelegger for gode lønns- og arbeidsvilkår for arbeidstakerne. Også arbeidsmiljøet påvirkes negativt. Det har gått for langt. Ledere skal ikke tildeles høye lønninger og bonus. Heller ikke eierne skal få ta ut stort utbytte. Det er ikke arbeidsgiver som skaper arbeidsplasser. Det er arbeidstakerne som skaper utbytte for eieren.

Jeg sier også «Nei til EØS – Ja til handelsavtale». EØS-avtalen presser Norge til å innføre anbud og følge EUs direktiver og regler. EUs krav til anbud har ført til dårligere lønns- og arbeidsvilkår innen mange bransjer. Om Rødt skulle få gjennomslag for én sak, ville den viktigste saken for meg være å avskaffe kravet om anbud.

I 1972 og 1994 sa den norske befolkning et klart NEI til medlemskap i EU. Fortsatt skal Norge holdes utenfor EU.

En stemme til Rødt vil bidra til et regjeringsskifte og en viktig politisk retningsendring. Rødt er partiet som er klare på hva vi står for og hva vi ønsker å endre på. For Rødt er kampen mot forskjells-Norge den aller viktigste, samt et regjeringsskifte. Jeg oppfordrer deg som velger til å lese partiprogrammet vårt, for da vet du hva Rødt står for. Oppsøk oss gjerne på stand, aksjoner, arrangementer, sosiale medier, telefon eller e-post. Det er superviktig å bruke sin stemmerett. Stem Rødt! Godt valg!