Møt kandidatene: Ole Marcus Mærøe

I ukene framover lar vi dere bli bedre kjent med toppkandidatene på stortingslista til Rødt Vestfold. Ole Marcus Mærøe står på 2. plass på lista i Vestfold. Han har lang fartstid i Rødt og forløperne til partiet. Den politiske erfaringa hans kommer godt med i vervene som kommunestyrerepresentant for Rødt i Tønsberg kommune, lokallagsleder i Tønsberg og Færder og sekretær i distriktsstyret i Vestfold og Telemark. Klikk på bildet og les mer.

Navn: Ole Marcus Mærøe

Alder: 39 nå, blir 40 rett før valget

Jeg bor i Linnestad mellom Tønsberg og Revetal, i det som før var Re kommune. For tida er jeg arbeidsufør, men jeg har yrkesbakgrunn fra post/lager/logistikk og litt transport og industri. Jeg er kommunestyrerepresentant for Rødt i Tønsberg kommune, i tillegg til å være lokallagsleder i Tønsberg og Færder og sekretær i distriktsstyret i Vestfold og Telemark. Jeg representerer også Vestfold i Rødts landsstyre. Ellers er jeg hobbymusiker, glad i en god film, en god serie og en god bok.

Jeg har vært med i Rødt siden partistiftelsen i 2007 og før det var jeg med i RV og AKP. Grunnen til partivalget er at Rødt er det eneste partiet med en troverdig strategi for å nedkjempe kapitalismen – systemet som er rota til urettferdighet, undertrykking og nød både i Norge og i verden for øvrig.

De sakene jeg brenner mest for er internasjonal solidaritet og fredspolitikk, pluss alle saker som handler om klasse, som arbeidsliv, sosialpolitikk, velferd, boligpolitikk osv. Om Rødt skulle få gjennomslag for éi sak, ville jeg først og fremst ønske at vi kunne få Norge ut av EØS-avtalen. Den skaper underbetaling og utnytting av arbeidsinnvandrere, raserer norsk arbeidsliv og svekker demokratiet. I tillegg binder den oss til en umenneskelig flyktningepolitikk gjennom Dublin-avtalen og Schengen.

I år er det ekstra god grunn til å stemme Rødt. Nå har vi en reell sjanse til å bryte sperregrensa på 4 prosent. Om vi greier det eller ikke vil avgjøre om vi får inn et sted rundt 10 representanter på Tinget eller bare én. Det går mot regjeringsskifte og det er bra. Samtidig trengs det virkelig en venstreopposisjon som kan legge press på en ny regjering, og sørge for at det blir ny politikk, ikke bare nye ministre. Den rolla er det bare Rødt som kan spille.