Møt kandidatene: Maren Njøs Kurdøl

I ukene framover lar vi dere bli bedre kjent med toppkandidatene på stortingslista til Rødt Vestfold. Maren Njøs Kurdøl står på 1. plass på lista i Vestfold. Hun er personlig trener, representerer Rødt i fylkestinget og er leder for Rødt Vestfold og Telemark. Klikk på bildet og les mer.

Navn: Maren Njøs Kurdøl

Alder: 32

Jeg er personlig trener, kjæreste, hundemamma, engasjert lokalpolitiker, venninne, styrkeløfter og tante. Nå sitter jeg som gruppeleder for Rødt i Vestfold og Telemark fylkesting og jeg drømmer om en plass på Stortinget, for å kunne gjøre en enda større forskjell i samfunnet.

For meg er Rødt det eneste mulige partiet. Det handler om at vi står for det vi sier og kjemper de kampene jeg mener trengs: for miljøet og naturen, mot rasisme og økende forskjeller, for rettferdig fordeling og et samfunn som tar vare på alle. Rødt er også det partiet som ønsker å erstatte kapitalismen med et annet økonomisk system. Det er viktig for meg og jeg tror det trengs for kloden sin del også. Den tåler ikke evig vekst!

Jeg er en typisk Rødt-politiker: allsidig. Om jeg skal plukke ut noe jeg brenner spesielt for, må jeg si at klima- og miljøspørsmål står mitt hjerte veldig nært. Andre ting jeg vil nevne, er kampen for en bedre velferdsstat og at alle skal få hjelpen de trenger, pluss distriktspolitikk, helse og feminisme. Om Rødt skulle få gjennomslag for én sak, ville jeg ønske at vi kunne få innført gratis kollektivtransport i hele Norge.

I år vil din stemme til Rødt virkelig gjøre en forskjell! Vi har en stor mulighet til å komme inn med flere representanter og det er viktig for å få en ny politikk. Senterpartiet har sagt at de gjerne vil regjere alene med Ap og velge fra sak til sak om de samarbeider med høyresiden eller venstresiden. Så om du virkelig ønsker en ny politikk, og ikke bare ei ny regjering, så trengs det et sterkt Rødt som kan presse regjeringa til venstre. Det tror jeg er særlig viktig for klima og miljø, arbeidsliv og profittfri velferd.