Møt kandidatene: Jørn Magdahl

I ukene framover lar vi dere bli bedre kjent med toppkandidatene på stortingslista til Rødt Vestfold. Jørn Magdahl står på 4. plass på lista i Vestfold. Han har lang og omfattende erfaring med politisk arbeid. I dag representerer han Felleslista Færder Rødt/SV i kommunestyret i Færder kommune. Klikk på bildet og les mer.

Navn: Jørn Magdahl

Alder: 71 år

Jeg var i 37 år lektor på Tønsberg gymnas/Greveskogen videregående skole, men er nå pensjonist. Hovedfaget mitt er historie og jeg bruker mye tid til å skrive bøker og artikler. Jeg er veldig glad i lange svømmeturer i saltvann.

Jeg er med i Rødt fordi jeg vil slåss for en rettferdig verden i økologisk balanse.

Først og fremst er jeg en politisk allrounder som engasjerer meg både i internasjonal, nasjonal og lokal politikk. Lokalt (og nasjonalt) slåss jeg for at ikke enda mer av strandsonen skal bygges ned, og for at familier som mottar sosialstøtte ikke lenger skal miste barnetrygden. 

Om Rødt skulle få gjennomslag for éi sak, ville jeg ha valgt seks timers normalarbeidsdag. Jeg mener det er en overmoden reform som må gjennomføres over flere tariffoppgjør.

Det er såkalt taktisk stemmegivning på andre partier som har gjort at Rødt har mistet en del stemmer når det nærmer seg stortingsvalg. Med gode muligheter til å komme over sperregrensa, er det viktig at alle er klar over at situasjonen er helt annerledes i år. En stemme til Rødt er både en stemme for regjeringsskifte og for en rødere og grønnere politikk. Skal ei ny regjering også føre til ny politikk, trengs det folkelig press – og at Bjørnar Moxnes får ei stor Rødt-gruppe med seg på Stortinget. Maren Njøs Kurdøl fra Vestfold bør bli en av dem!