Møt kandidatene: André Heggheim

I ukene framover lar vi dere bli bedre kjent med toppkandidatene på stortingslista til Rødt Vestfold. André Heggheim står på 10. plass på lista i Vestfold. Han er ansatt på Tines anlegg i Tønsberg og sekretær i klubben ved bedriften. Noe av det han brenner mest for, er en bedre arbeidsmiljølov og arbeidsvilkår som gir de ansatte trygge rammer. Klikk på bildet og les mer.

Navn: André Heggheim

Alder: 35 år

Jeg jobber i ekspedisjonen på TINE Sem og har fagbrev i logistikkfaget. I seks år nå har jeg vært sekretær i klubbstyret der.

Jeg ble med i Rødt fordi jeg er lei av å bare se på, mens forskjellene i landet øker og øker. Det er noe alvorlig i veien når det er umulig å kjøpe seg et eget sted å bo, bare fordi arbeidsgiveren din nekter å gi deg fast jobb.

Det jeg virkelig brenner for er forholdene i arbeidslivet. Jeg mener at vi trenger å styrke arbeidsmiljøloven, så vi får en lov som virkelig tar vare på de ansattes rettigheter og er med på å skape trygge rammer. Vi trenger også å få tilbake den kollektive søksmålsretten som Solberg-regjeringa har fjerna. Det vil gjøre det lettere å slå tilbake mot urett som rammer flere enn bare en enkelt ansatt. Sist, men ikke minst brenner jeg for å få gjennomført 6-timers dagen.

Om jeg skulle velge én enkelt sak som jeg ønsker at Rødt får gjennomslag for så fort som mulig, må det være å få tannhelse inn under egenandelsordningen på lik linje med andre helsetjenester. Det kan ikke være sånn at man kan se på smilet til folk om de har dårlig råd eller ikke.

Til de som tenker på å stemme Rødt, men ikke helt har bestemt seg, vil jeg si at det er viktigere enn noen gang at Rødt kommer over sperregrensa. Det vil bli avgjørende ikke bare for å få et nytt flertall på Stortinget, men også for å få en reell politisk endring. Uten en virkelig utfordrer på venstresida vil utviklingen bare fortsette som den har gjort de siste tiårene.