La oss farge "blå" Vestfold til et rødt fylke!

Rødt Vestfold og Telemark er godt i gang med valgkampåret 2021. I Vestfold er Maren Njøs Kurdøl klar for valgkamp. -Vi trenger endring, sier Kurdøl.

Stortingsvalgkampen i år blir den viktigste for Rødt noensinne. Rødt skal være med på å kaste Solberg-regjeringa og jobbe for en ny retning for Norge med mindre forskjeller og mer rettferdighet. Samtidig blir dette forhåpentligvis valget hvor Rødt for første gang kommer over sperregrensa på 4% og kan få en stor stortingsgruppe med folk fra hele Norge. Også i Vestfold har Rødt en historisk sjanse til å få vår første stortingsrepresentant om vi klarer å jobbe beinhardt fram mot valgdagen 13. september.

I Vestfold er det Maren Njøs Kurdøl (32) som bor på Eidsfoss i Holmestrand kommune som topper lista. Maren jobber til daglig på treningssenter i Asker kommune og er fra 2019 gruppeleder for Rødt på fylkestinget i Vestfold og Telemark. Tidligere har Maren vært vararepresentant i kommunestyret i Lillehammer kommune hvor hun opprinnelig er fra og hun satt i perioden 2015-2019 både i kommunestyret i gamle Hof kommune og nye Holmestrand kommune.

Hvorfor vil du på Stortinget fra Vestfold, Kurdøl?

Fordi vi må få en endring i samfunnet på noen viktige områder. Vi må få ned de økonomiske forskjellene mellom folk og bygge opp en bedre velferdsstat som tar bedre vare på folk. Og vi må ta klimakrisen på alvor og prioritere å ta vare på naturen. I Vestfold er det dårlig økonomi i kommunene, som går ut over velferden til alle som bor her, så det blir viktig å styrke kommuneøkonomien. I tillegg trenger Vestfold en aktiv landbrukspolitikk som sikrer arbeidsplassene våre i tilknytning til landbruket. Det trengs også en god politikk for strandsonen som sikrer at naturen blir tilgjengelig for alle vanlige folk og ikke blir bygget ned av pengesterke turister.

Du er inne på det såkalte utjevningsmandatet fra Vestfold på flere meningsmålinger. Hva er din beskjed til de som enten vurderer å stemme Rødt i Vestfold, og enda bedre- de som vil engasjere seg i valgkampen?

Er det et år stemmen din til Rødt virkelig betyr noe, så er det i år! Dersom vi bryter sperregrensa kan både jeg og mange andre dyktige Rødt-folk komme inn. Da kan Rødt både sikre regjeringsskifte, men også presse de andre rødgrønne partiene til å føre en mer rettferdig, miljøvennlig og solidarisk politikk. Det kan stå om noen hundre stemmer i Vestfold, så hvis du bruker tiden og engasjementet ditt på å hjelpe oss i valgkampen så kan det være det som avgjør resultatet!

Hele stortingsvalglista til Rødt i Vestfold ser slik ut;

1. Maren Njøs Kurdøl, Holmestrand
2. Ole Marcus Mærøe, Tønsberg
3. Vibeke Jacobsson Gardsten, Horten
4. Jørn Magdahl, Færder
5. Ina Dølerud, Larvik
6. Sondre Johan Wikran Larsen, Sandefjord
7. Margaret Nilsen, Horten
8. Steinar Henden, Larvik
9. Fay Kristin Tegnander Stenvoll, Færder
10. Andre Heggheim, Tønsberg
11. Silje Mikkelsen, Sandefjord
12. Pål Andre Kristiansen, Sandefjord
13. Christine Rødal, Holmestrand

Foto: Vestfold og Telemark fylkeskommune