Kandidatene i Telemark: Morten Halvorsen

I ukene framover lar vi dere bli bedre kjent med kandidatene på stortingslista til Rødt Telemark. Morten Halvorsen står på 12. plass på lista i Telemark. Klikk på bildet og les mer.

Litt om kandidaten

Morten har hatt plass i Notodden kommunestyre siden 1983, hvor han har hatt flere perioder i formannskapet, vært utvalgsleder i helse og sosialutvalget og administrasjonsutvalget.

Videre har Morten også vært leder for RV/Rødt Telemark i mange år, før fylkeslaget slo seg sammen med Vestfold. I lokallaget på Notodden har han vært både leder og kasserer i ulike perioder, og nå sitter han som sekretær.

Morten er tidligere industriarbeider, og han har vært fagforeningsleder i mange år. Han har gått av som pensjonist, men sitter fortsatt i styret til LO i Øvre Telemark.

Hvorfor stiller du til valg for Rødt?

Jeg har lang erfaring fra kommunestyret- og ulike utvalg i Notodden; så jeg stiller til valg for å bidra til et løft for Rødt og for at vi skal få en bredde på stortingslista.

Hva er hjertesaken din?

For meg er det viktig med sterke fagforeninger slik at vi har en god forutsetning for å forsvare opparbeidede rettigheter som på en rekke områder er truet. Jeg er opptatt av å jobbe for å motvirke økende forskjeller, enten det er sosialpolitiske eller å bekjempe sosial dumping i arbeidslivet.