Siste nytt

Lavere strømregning for folk flest

Lavere strømregning for folk flest

Leserinnlegg på www.gd.no torsdag 25. februar: Rødt har gjennom hele pandemien sagt at det er fellesskapets ansvar å stille opp for vanlige familier med dårlig råd. Nå har vi på toppen av pandemien fått en situasjon med skyhøye strømpriser. Da må Stortinget sikre at folk har råd til å betale strømregninga. Da det var kaldt i 2011, økte antall inkassosaker på strømregninger med 15 prosent. Det må vi hindre at skjer nå.

Har vi forsynt oss sjenerøst?

Har vi forsynt oss sjenerøst?

Leserinnlegg i Dagens Næringsliv sin nettside mandag 15. februar: Sondre Hansmark, leder i Unge Venstre, skriver i DN lørdag at foreldregenerasjon forsynte seg sjenerøst slik at dagen unge kommer til å få svi. Jeg er født i 1952. Jeg begynte i jobb 18 år gammel, gikk av med pensjon da jeg var 63 og halvt år. I løpet av de 45 årene har jeg hatt et par korte perioder med arbeidsledighet, verneplikt, noen måneder med ulønnet permisjon og to år med redusert arbeidstid mens jeg hadde små barn. Kona tjente mer enn meg, så det ble jeg som tok ulønnet permisjon den gangen mor hadde 16 uker lønnet permisjon etter fødsel.

Munnkurv på ansatte

Munnkurv på ansatte

Leserinnlegg i avisa GD tirsdag 16. februar: Nok en gang opplever vi å bli hindret i vårt arbeid som folkevalgte. Vi skal følge med på hva som skjer i kommunen, følge opp kommunale vedtak og være ombudsmenn og -kvinner for Lillehammers befolkning. Det siste eksemplet er at vi ikke får snakke med ansatte i bofellesskapene.