Siste nytt

Sosiale forskjeller økerro

Sosiale forskjeller økerro

Leserinnlegg på www.gd.no onsdag 7. april og i avisa GD fredag 9. april: To saker samme dag i GD. Flere fattige i Gudbrandsdalen, som ellers i landet, og eiere av fritidsboliger som synes eiendomsskatten på den ekstra boligen er for høy. Fritidsboliger blir bygd med solid statsstøtte gjennom fullt fradrag i inntekt for alle renteutgifter, også på lån til en ekstra bolig på fjellet. Mange av de fattigste er uføre og langtidsledige og/eller enslige forsørgere.

COOP og forskjells-Norge

COOP og forskjells-Norge

Leserinnlegg på www.gd.no tirsdag 23. mars: Programmet Debatten på NRK med Fredrik Solvang den 16.mars ble det satt fokus på lederlønninger og lønnsøkninger for ledere. Vi fikk m.a. vite at DNB-sjefen hadde fått en økning på 5 millioner til en nåværende lønn på 14 millioner (55% påslag). At bank- og finans har høye lederlønninger er ikke noe nytt. Men haka falt flere hakk når Solvang tok for seg lønningene til ledere i Coop, altså Samvirkelaget. Solvang viste at Coop sin konsernsjef har ei lønn på pene 14 millioner, og under han en adm.sjef med 11 millioner. Så kom de på rekke og rad, regionssjefer med lønn og bonuser og pensjonsordninger som lå opp mot- og noen godt over 10 millioner for den enkelte. Utrolig men sant.

Lavere strømregning for folk flest

Lavere strømregning for folk flest

Leserinnlegg på www.gd.no torsdag 25. februar: Rødt har gjennom hele pandemien sagt at det er fellesskapets ansvar å stille opp for vanlige familier med dårlig råd. Nå har vi på toppen av pandemien fått en situasjon med skyhøye strømpriser. Da må Stortinget sikre at folk har råd til å betale strømregninga. Da det var kaldt i 2011, økte antall inkassosaker på strømregninger med 15 prosent. Det må vi hindre at skjer nå.