Siste nytt

Mer makt til færre

Mer makt til færre

Leserbrev på www.gd.no mandag 3. oktober og i avisa GD torsdag 6. oktober: På torsdag vedtok kommunestyret i Lillehammer å redusere antall kommunestyrerepresentanter fra 47 til 39, med stemmene til Ap, H og MdG. Rødt mener dette er en feil retning for vårt lokaldemokrati. Vi mener at jo flere som er aktive i lokalpolitikken, jo bedre.

Markedskreftenes strømdans

Markedskreftenes strømdans

Leserinnlegg på www.gd.no onsdag 21. september: Det er et gryende folkeopprør mot galopperende strømpriser og andre former for dyrtid i Norge. Skepsisen er også økende til den markedsdikterende EØS-avtalen. Enkelte mener at EØS-avtalen nærmest fører Norge tilbake til lydrikestatus.

«Vi skulle så gjerne vært der»

«Vi skulle så gjerne vært der»

Leserinnlegg på www.gd.no onsdag 7. september og i avisa GD torsdag 8. september: 47 av Stortingets 149 representanter velger å ikke være til stede når nasjonalforsamlingen møtes til krisemøte om strøm 19. september. «Vi skulle så gjerne vært der». En kunne tro at dette var et høflig avslag på en innbydelse til et hageselskap, men vi vil minne om at dette gjelder strømkrisemøtet. Det viser seg at flere fremtredende næringspolitikere prioriterer å være på tur i Sør-Amerika istedenfor i Stortinget denne dagen. Næringskomiteens leder, Willfred Nordlund, sier at de svært gjerne ville være tilstede, men dessverre er de svært opptatt av eksport.