Ikke tull med Arna-Voss

Dette debattinnlegget stod også på trykk i Vaksdalsposten 1. august 2019.

Vi har lenge hørt at regjeringen vil styrke togtilbudet, men nå går FrP åpent ut i BT 15/7 og vil gravlegge dobbeltspor Arna-Voss. Grunnen er kostnadsøkning på vei- og baneprosjektet langs E16.

Partiet vil heller prioritere motorvei, og avviser Statens Vegvesen og Bane NOR sitt forslag om å utsette ny vei Arna-Trengereid. Det er ironisk at hver gang det er snakk om store samferdselsutbygginger på Vestlandet, sitter pengene langt inne. FrP vil igjen svikte Vestlandet. Ikke rart partiet sliter på meningsmålingene.

Men dersom man først skal kutte, kan staten heller droppe pengesluket som prestisjebroen over Bjørnafjorden er. Rødt mener at vi uansett må prioritere trygg, effektiv og rasfri transport mellom Arna og Voss. Heldigvis er det stor støtte for dette kravet. Ordførerne i både Vaksdal og på Voss holder fast på den nåværende planen for toget (BT 15.7) Det samme gjør Statens Vegvesen og Bane NOR, selv om de arbeider med å se på innsparinger. Hordaland trenger en E16 hvor folk kan kjøre uten å være redd for ulykker, og en jernbane med moderne standard.

Jeanette Syversen 1. kandidat Raudt Vestland
Thorleif Berthelsen Leder Rødt Bergen Vest