Paradokset Sykkel-VM i Bergen

Her kan du lese innlegget gruppeleder Sofie Marhaug holdt i debatten om interpellasjonen om utvidet skjenketid under Sykkel-VM. Interpellasjonen ble dessverre vedtatt, mot stemmene fra Rødt og SV.

Det er veldig mange som sier at vi gleder oss alle til Sykkel-VM, jeg gleder meg ikke så veldig til Sykkel-VM, jeg gruer meg litt til Sykkel-VM. Det tror jeg  ganske mange bergensere gjør også, på grunn av de utfordringene sykkel-VM byr på. Jeg tror Bergen kommune også burde grue seg litt til noen av de økonomiske belastningene det er for kommunen å arrangere det.

Og så bet jeg meg merke i Asle Wingsternes sin kommentar om at vi må få lov å vise byen Bergen på sitt beste; og jeg kan av erfaring fortelle at Bergen ikke er på sitt beste kl 3 om natten i Bergen sentrum, og det tror jeg mange vet. Det er i det hele tatt utrolig merkelig å snakke om Sykkel-VM og utvidet skjenketid i samme setning. Det har ingenting med hverandre å gjøre! Vi bruker til og med penger på en folkehelsekampanje i forbindelse med Sykkel-VM og så vedtar vi utvidet skjenketid. Eller det vil bli innvilget for mange. Alkohol er ikke bra for folkehelsen, og ja, noen blir glade av alkohol, men vi vet jo også om alle de negative konsekvensene ved alkohol. Jeg synes det er et utrolig stort paradoks å vedta utvidede skjenketider samtidig som man bruker penger på en folkehelsekampanje, og bruker folkehelse som et argument for hele Sykkel-VM.

Men så er jo og Sykkel-VM i Bergen et paradoks i seg selv. Syklistenes landsforbund har rangert Bergen som en av de aller dårligste sykkelbyer i hele Norge, så dette er i tråd med en ikke-logikk som Bergen kommune holder på med i forbindelse med dette arrangementet.

Her kan du se hele bystyremøtet, og innlegget til Sofie finner du ca 01.25 ut i sendingen.