Frihet til å leve

I dag er det Operasjon dagsverk, og Rødt Bergen har fått besøk av Sebastian Natvik fra Rossland skule i dag. Han har skrevet denne saken for oss.

Foto: Torill J. Frøise

Å vere ungdom handler om å vere fri. Årets prosjekt for Operasjon Dagsverk 2018 går for et humanitært arbeid for ungdom i Palestina. Dette er noko Rødt tar stilling til siden vi vil være med å bidra til behandling for ungdom som treng hjelp for å komme tilbake på skolen og i kvardagen, utdanning, kampanjer og politisk arbeid til støtte for unge palestinske kvinners kamp for et mer rettferdig og likestilt Palestina.

Opplæring i demokrati, rettigheter og ikke-voldelig konfliktløsning.
Og håp for Palestinsk ungdom.

Ungdom i Palestina ble født inn i en konflikt som begrenser mulighetene til å bevege seg og tenke fritt. Når fleire skoler, MIFF, og FpU boikotter OD og oppfordrer andre til å gjere det samme, så rammer det ikkje berre ungdom i Palestina. Uansett hvilket syn man har på både Palestina og Israel så er Operasjon Dagsverk 2018 et viktig humanitært arbeid for ungdommens rettigheter, utdanning, og trygghet.

Rødt Bergen støtter årets Operasjon Dagsverk og har i år en ungdomsskoleelev med på en arbeidsdag til støtte for ungdommen i Palestina. Rødt tar stilling til Palestinas kamp for frihet fra en pågående forfølgelse. Sammen med eleven har vi besøkt ulike matvarebutikker og tatt en god titt på forskjellige varer, hovudsakleg frukt og grønt. Det var heldigvis ikkje så mykje vi fant, men noko fant vi. På Kiwi var det granatepler fra Israel, det var så og si det einaste vi fant blant butikkene, men det kan være meir av slike produkter under andre sesonger når Norge ikkje har produksjon av desse varene. En god del produkter frå Bama som ikkje alltid er merket med opprinnelsesland kan også være frå Palestina da dei bestiller frå en god del andre leverandører.

Vi i Rødt Bergen har også laget OD-vafler til ekstra inntekter for dagen.

Kenneth og Sunniva var to av de som kom innom for solidaritetsvafler. Vi samlet inn kr 445,-. Foto: Torill J. Frøise