Marhaug foreslått på topp i Rødt Bergen

Nominasjonskomiteen i Rødt Bergen har levert sitt listeforslag. Listen skal vedtas på Rødt Bergen sitt nominasjonsmøte den 24. november.

Foto: Sølve Rydland, NRK

Nominasjonskomiteen for Rødt Bergen har lagt frem sitt forslag til liste til bystyrevalget i 2019. Komiteen har bestått av Kenneth Larsen (leder), Marte Teigen, Ingeborg Hordvik, Alex Sen og Ayan Warsame.

Marte Teigen forteller at nominasjonskomiteen har jobbet med å få til en mangfoldig sammensetning med tanke på yrke/utdanning, etnisitet, alder og politiske interesseområder. Kjønnsfordelingen er selvfølgelig 50/50.

- Vi har også ønsket at listen skal reflektere strømmen av nye medlemmer Rødt har fått de siste 4 årene, ettersom at det er viktig at de nye medlemmene også blir inkludert i å definere hva Rødt skal jobbe med lokalt i Bergen. Man vil derfor se en del nye navn på listen.

Teigen sier videre at komiteen er veldig glade for at vår utrolig dyktige gruppeleder i bystyret, Sofie Marhaug, fortsetter.

- Dette er vi utrolig glade for, og er av den oppfatning at et overveldende flertall av medlemmene støtter henne som toppkandidat.

De tre toppkandidatene og ungdomskandidaten

På førsteplass på listen har komiteen innstilt Sofie Marhaug (28) som er nåværende gruppeleder i Rødt sin bystyregruppe. Hun har sittet i bystyret sammen med Torstein Dahle i to perioder. Marhaug er doktorgradstipendiat ved UiB, og er en populær politiker som i inneværende periode har vært medlem i komitè for skole, barnehage og idrett.

Til andreplassen på lista har komiteen foreslått Odd Arild Viste (44) som er vara til bystyret inneværende perioden. Viste jobber i Utdanningsforbundet, avdeling barnehage, og er utdannet barnehagelærer. Odd Arild har vært listetopp ved Stortingsvalget for Hordaland tidligere, og har også vært leder for Rødt Bergen.

På tredjeplass finner vi Chiku Ali (60). Huh har sittet i bystyret for Rødt/RV tidligere, gjør comeback i lokalpolitikken. Vi er veldig glade for å ha henne på det vi anser som en rimelig sikker plass til bystyret. Ettersom vi mister Torstein er det veldig fint å få på plass noen som har sittet i bystyret tidligere.

Årets ungdomskandidat er Henrik Madsen (24) som er leder i Studentlaget i Rødt Bergen. Madsen er studentkontakt i Fagforbundet Ung Hordaland, medlem i kontrollkomiteen til Rød Ungdom og har vært aktiv mange år i Rød Ungdom.

Rødt trengs i bystyret!
Sofie Marhaug takker for at hun også i den kommende perioden er innstilt som førstekandidat for Rødt ved kommunevalget, og uttaler:

- Rødt trengs mer enn noensinne i bystyret. Regjeringens politikk fører til stadig økende økonomiske forskjeller, og da er det nødvendig med tydelige stemmer i lokalpolitikken som står opp for mer sosial rettferdighet og solidaritet. Jeg synes listen vår er knallsterk, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet vårt for å bekjempe fattigdom og klasseforskjeller, og for gode, offentlige velferdsordninger, sier Marhaug.

Odd Arild Viste som er foreslått på andreplass er enig i at Bergen trenger Rødt.

- Bergen trenger en tydelig kursendring, og det vil Rødt bidra til. En stor del av barnehagesektoren i Bergen er blitt overlatt til velferdsprofitører. Dette går det an å gjøre noe med. Kommunen kan bidra til et boligmarked som fungerer for alle. Med et stort Rødt i bystyret kan vi få åpnet den politiske verktøykassen som politikeren så altfor lenge ikke har vært villige til å åpne.

Nominasjonsmøtet

Selve vedtaket av listen er det nominasjonsmøtet til Rødt Bergen som skal ta den 24. november fra kl 12.30. Møtet er åpent for alle betalende medlemmer.

Hele listen kan du se her.