1. mai med Rødt i Bergen

Det nærmer seg et av årets høydepunkt; 1. mai, arbeidernes internasjonale kampdag. Rødt Bergen stiller selvsagt i 1. mai-toget, og i år handler parolen vår om pensjon. Les mer om hva som skjer 1. mai i Bergen!

Styret vedtok på styremøtet sitt den 19. februar at årets parole blir:
«Kampen om vår pensjon står nå – nei til klassedelt alderdom». Vi inviterer alle som vil til å være med og male banneret og lage plakater fredag den 27. april fra kl 16.00. Om du ikke kan komme akkurat kl 16.00 går det helt fint, det er bare å stikke innom. Vi spanderer pizza og kaffe/te på de som møter! Se mer informasjon på facebook-eventen, og husk å krysse av om du skal ha pizza og evt om du har noen allergier eller er vegetarianer/veganer. Barn er selvsagt hjertelig velkomne både her og på resten av dagtidarrangementet!

På selve 1. mai inviterer Rødt Bergen og Bergen Rød ungdom til frokost på kontoret i Hans Tanks gate 17 kl 10.00. Frokosten er gratis, og det er veldig fint om du kan ta med deg litt mat slik at alle spleiser. Det kan være en omelett, en salat, rundstykker, litt pålegg eller noe annet du tenker passer på et frokostbord. Du kan lese mer om frokosten her.

Når alle har spist og vi har sunget noen arbeidersanger, går vi i samlet flokk til Vågsallmenningen der del èn av 1. mai-feiringen i Bergen foregår fra kl 12.00. Dette er en ikke-partipolitisk samling som arrangeres av 1. mai-alliansen som består av Nei til EU, Attac, Latin-Amerika gruppene, Palestinakomiteen, Alamal, Bergen mållag, Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, Ship to Gaza, Kvinneaktivistene, Stopp NATO, Ottar, Zapatistgruppen, Kvinnefronten og Folkeaksjonen Oljefritt LOVeSE. Altså det beste venstresiden har å by på. Her blir det appeller og kulturinnslag, og årets parole er "For fred, velferd og folkestyre. Mot imperalistme, rasisme, krig og terrorisme."

Det nærmer seg nå det store, offisielle 1.mai-arrangementet. Kl 14.15 stiller vi opp på Tårnplass, og toget går til Torgallmenningen der det blir taler for dagen. Etter talene og synging av Internasjonalen settes toget i bevegelse, og vi ender opp på Torgallmenningen ca 16.20. Se mer om hovedarrangementet her.

Til slutt pleier vi å ta et bilde av alle som har gått med Rødt i toget, og så blir det tid til en liten matbit før dagen avsluttes på Rød pub og/eller Rød på Landmark med appeller, sosialt samvær og en verdig feiring av kampdagen.

Vi håper at flest mulig vil være sammen med oss hele eller deler av dagen! Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på. Vi sees!