Vetle Tvedt - nytt stjerneskudd i Rødt Agder

Vi fikk 128 nye medlemmer i Rødt Agder i løpet av valgkampen (1.6.2021 til d.d.), og Vetle var én av dem. Han hev seg like gjerne rundt og ble standaktivist med én gang, og han har en klar oppfordring til alle som brenner inne med engasjement...

Navn: Vetle Reinertsen Tvedt
Alder: 18 år

Rødt Agder har fått en flom av nye medlemmer i løpet av valgkampen, og du er et av dem, Vetle. Du meldte deg inn 27. august i år, og tre dager senere stod du på stand! Hvordan gikk det til?
Ja, det gikk fort. Før jeg i det hele tatt rakk å få kontakt med lagsleder møtte jeg Stein Furuseth på stand på UiA. Jeg ble stående lenge, og Stein spurte om jeg ville være med videre, så vi dro videre til Voiebyen samme dag.

Jeg ville gjerne stå mer på stand, jeg, og det var ikke noe problem. Jeg fikk nøkkel fra lagslederen og materiell fra valgkampgeneralen. Etter det stod jeg på stand mer eller mindre hver dag i Markens gate fram mot valget.

Hva var det som ga deg en sånn motivasjon?
Politikken. Opposisjonen som Rødt står for, både overfor høyresiden og de rødgrønne, den er så viktig. Man ser at politikk for sosial utjevning ikke er stort bedre under rødgrønn regjering enn det den er under blå regjering, så er man først på venstresida så er det tydelig hvilket parti som holder det de sier.

Hva er ditt beste minne fra denne valgkampen?
Egentlig alle jeg har møtt, alle som har vært gira og tatt meg imot. De synes det var gøy at jeg ville bidra.

Var det mange som hev seg på?
Veldig mange hev seg på stand! Når man først fikk i stand en stand så var det mange som kom og ble med i noen timer.

Men nå er valgkampen over, resultatet har kommet. Hva tenker du nå, og hva slags forventinger har du til tida som kommer?
Jeg ser for meg en evaluering av valget, en slags debrief, så kan vi legge en strategi for neste gang. Nå er det lokalvalg om to år som vi må forberede oss til.

Hold an! Du er allerede i gang med å forberede neste valg, du??
Absolutt! Jeg vil forme lokalpolitikken her jeg bor og bli en aktiv del av lokallagsarbeidet. Jeg gleder meg!

Herlig! Men helt til slutt: er det noe du vil si til de andre nye medlemmene vi har fått i Rødt Agder?
Jeg tenker at spesielt her på Sørlandet, hvis du først er radikal nok til å melde deg inn i Rødt, så tror jeg du har litt vilje til å gjøre noe. Og det er bare å hive seg på! Det tok meg tre dager, så hadde jeg nøkkel til kontoret og stod på stand i Markens.