Møt Rødt-kandidatene: Vivian Jacobsen

Frisør, tillitsvalgt, fylkesordførerkandidat - og glødende engasjert for et rettferdig arbeidsliv. Vivian Jacobsen ønsker mer åpenhet rundt politiske avgjørelser, og mener mange folkevalgte kunne trengt kursing.

Navn: Vivian Jacobsen

Alder: 45

Yrke: Frisør

Lokallag: Rødt Kristiansand

Hei, Vivian! Hvorfor stiller du til valg for Rødt?
Fordi jeg ønsker å kjempe for et bedre og mer solidarisk samfunn.

Hva er sosialisme for deg?
Da tror jeg rett og slett at jeg stjeler Fagforbundets slagord: omtanke, solidaritet og samhold. Det favner alt i sosialismen. Omtanke for andre er drivkraften - man trenger samhold for å få til positive endringer - og solidaritet må ligge i bunnen av alt vi gjør.

Hva driver du med til daglig?
Jeg er frisør. Jeg har jobbet i samme salong i 26 år nå, og har vært plasstillitsvalgt i bortimot 20 av dem. Jeg er også 40% frikjøpt som nestleder i Fagforbundet Frisørenes Fagforening, OG jeg er mamma til to tenåringer. Skulle ønske døgnet hadde flere timer.

Hva er din store kjepphest?
Gode og trygge lønns- og arbeidsforhold.

Hvis du kunne rette opp i én ting i Agder – i dag! – hva ville det vært?
Det er for lite åpenhet rundt avgjørelsene, både i kommunene og i fylket. Det ser man i kunstilo-saken, i saken om containerhavna... Mange politikere kunne kanskje trengt et kurs i hva ordet ”folkevalgt” betyr. Jeg har sett meg lei på at de bagatelliserer og overkjører meningene til befolkningen som valgte dem.

Hva er din beste egenskap?
At jeg er opptatt av rettferdighet, og vil at ting skal være ryddig og riktig.

Hvem er din største politiske fiende?
Beklager, men jeg er så motstander av sånne begreper. Det bidrar til at man personliggjør politikken, og da har vi flytta fokus til en plass der vi ikke skal være. I politikken bruker man nå for mye tid til å snakke om andres politikk i stedet for sin egen, og det vil ikke jeg gjøre.

Hva har vi ikke spurt deg om, som vi burde spurt deg om, og hva er i så fall svaret på det?
Rødt som miljøparti! Spørsmålet dere burde stilt er: ”kan man ha grønn kapitalisme”, og svaret er NEI. Evig vekst er ikke bærekraftig.