Intervju: Christopher Wahl, 4. kandidat til Stortinget i Vest-Agder

"...det gøyeste er å snakke om politikken til Rødt for mennesker som ikke har hørt så mye om den utrolig bra politikken vi har, der man ser de får et AHA- øyeblikk."

Foto: Helle Qvale Ringereide

Hvorfor stiller du til valg for Rødt?

I 2018 var jeg lei av å bare kikke på hva som skjer i samfunnet og hvilke holdninger folk har til de med minst. Derfor brukte jeg god tid å gå igjennom absolutt alle partiprogrammene jeg kom over og satte meg inn i politikken. Til min store overraskelse så var det Rødt jeg var mest enig i. Da meldte jeg meg inn, startet lokallag, ble valgt inn i bystyret i Flekkefjord 2019, og så har ballen bare rullet videre. Men jeg stiller i hovedsak til valg for å kunne kjempe mot urettferdigheten i samfunnet, og få løftet de som i dag står nederst.

Hva driver du med til daglig?

Da jeg måtte legge ned avdelingen for enslige mindreårige jeg var avdelingsleder for i 2020 pga. lave asyltall, gikk jeg over til å være nestleder og terapeut i avdeling psykisk helse og rus i Flekkefjord kommune. Jeg tar en master i Helseledelse ved siden av i tillegg til politikken. Også prøver jeg å være en best mulig pappa for mine 2 sønner på 4 og 5 år.

Hva er din store kjepphest?

Oj det er mange, styrke det offentlige helsetilbudet, redde og ikke minst styrke lokalsykehusene, arbeiderrettigheter, kjempe for at de som har det vanskelig i samfunnet skal få bedre vilkår og et mer verdig liv med mye mer!

Hva er det gøyeste/verste med å drive valgkamp?

Absolutt det gøyeste er å snakke om politikken til Rødt for mennesker som ikke har hørt så mye om den utrolig bra politikken vi har, der man ser de får et AHA- øyeblikk. Og det å diskutere saker som mennesker man møter ønsker å ta opp. Det verste? Har ikke opplevd noe kjipt da jeg bare har vært med på en valgkamp, men det kjipeste er når folk ikke nekter å tro på fakta.

Hva er din beste egenskap?

Jeg er ikke redd for å skrike ut om urett, jeg har som oftest dokumentasjon på at det jeg sier i debatter er riktig og ikke minst er jeg er et ja-menneske.

Hva ønsker du å si til h*n som vurderer å stemme på Rødt i år?

Vær så snill å bruk litt tid på å lese om de forskjellige temaene du er opptatt av og se hva Rødt ønsker å gjøre med det, jeg tror du blir positivt overrasket hvor mye du er enig med oss i!