Stopp bombinga av Gaza

Den intense bombingen av Gaza er bare siste kapittel i Israels langvarige okkupasjon og undertrykkelse av det palestinske folk. Norge må anerkjenne Palestina nå, det trengs varig våpenhvile og okkupasjonen må stanse.

Foto: Hosny Salah/Pixabay.

Rødt krever:

  • Varig våpenhvile nå: Angrepene i Gaza og på Vestbredden må stoppe umiddelbart.
  • Slutt på blokaden: La nødhjelp komme fram til Gaza.
  • At Norge anerkjenner Palestina som en selvstendig stat nå.
  • At Israel straffeforfølges internasjonalt for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.
  • Norge må signere FNs apartheidkonvensjon.
  • Sanksjoner mot Israel. Norge må utvise ambassadøren.
  • Boikott av Israel: Forbud mot israelske varer produsert i strid med folkeretten på okkupert jord.
  • Ingen norske våpen til Israel: Forbud mot våpenhandel med land som ikke kan dokumentere at våpnene ikke videreselges til Israel.

Les også: Angrepene må stoppe - okkupasjonen må opphøre (uttalelse vedtatt i Rødts landsstyre)

Se utdrag fra leders tale fra xLM 2024, hvor Marie Sneve Martinussen snakker om Palestina:

Se Marie Sneve Martinussens 🕑 Tid for tall-spesial om oljefondet og okkupasjonen av Palestina:

Rødt fordømmer alle angrep på sivile. Akkurat som at ingenting kan rettferdiggjøre hevnaksjoner mot befolkninga i Gaza, kan ingenting rettferdiggjøre drap på festende festivaldeltakere eller andre sivile israelere.

Se Stine Westrum forklare hvordan norske våpen har havnet i Israel:

Slik kan du bidra

💳 Støtt hjelpearbeidet

Så snart det er mulig vil Norsk Folkehjelp gå i gang med livsviktig humanitært arbeid i Gaza, som å dele ut mat, vann og hygieneartikler. Du kan støtte deres arbeid ved å vippse til #8000 eller bruke kontonummer: 5005.14.00000. Les mer hos Norsk Folkehjelp.

Norwegian Aid Comittee (Norwac) venter på å få komme inn i Gaza og gjenoppta sitt livreddende helsearbeid. De har akutt behov for støtte til innkjøp og distribusjon av livreddende medisiner og medisinske utstyr. Vipps til #126863 eller bruk kontonr: 1506.99.02488 (merk donasjonen med Nødhjelp Gaza). Les mer hos Norwac.

🍊 Unngå varer produsert på okkupert jord

Boikott er et effektivt og ikke-voldelig virkemiddel i kampen for en rettferdig og demokratisk løsning for palestinerne. Sjekk Palestinakomiteens liste over hvilke varer du bør unngå.

✍️ Skriv under på Leger uten grensers opprop for våpenhvile

Leger uten grenser har sendt et åpent brev til Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide, hvor de krever at regjeringen gjør alt i sin makt for å sikre en umiddelbar og varig våpenhvile på Gazastripen. Les mer, skriv under og still deg bak brevet her.

✍️ Skriv under på at Oljefondet må slutte å investere i okkupasjonen av Palestina

Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som Oljefondet, investerer i selskaper som medvirker til brudd på folkeretten og menneskerettigheter på okkupert palestinsk område. Skriv under på Norsk Folkehjelp og Fagforbundets opprop for at Oljefondet skal trekke disse investeringene.

🏦 Sjekk banken din

Sparepengene vi har i banken kan havne i selskaper som bidrar til brudd på folkeretten og menneskerettigheter – som i Palestina. Er banken din med på dette? Norsk Folkehjelp og Fagforbundet står bak en kampanje rettet mot norske banker der du både kan sjekke banken din og enkelt protestere per e-post. Gå til kampanjesiden.

📷 Vis din støtte

Bruk palestinaskjerf om du har. Flagg med det palestinske flagget, eller lag din egen plakat og heng opp i vinduet.

Og bytt profilbilde til et av de som ligger under her. Her finner du en oppskrift på hvordan bytte profilbilde på Facebook. Som beskrivelse til bildet kan du for eksempel skrive «Les mer: https://roedt.no/stopp-bombinga-av-gaza»

🪧 Delta i markeringer

Skjer det noe der du bor? Send oss tips på info@roedt.no

Se Palestinakomiteens landsoversikt over arrangementer og oversikt over arrangementer i Oslo og omegn.

Profilbilde: La Gaza leve

Bilde som kan brukes som profilbilde på sosiale medier.

Profilbilde: No pride in genocide

Bilde som kan brukes som profilbilde på sosiale medier.

Palestinsk flagg

Skriv ut, heng opp – ute eller hjemme!

Helt siden 1948 har palestinerne opplevd etnisk rensning og forfølgelse, og mer enn fem millioner palestinere er flyktninger. Rødt mener at palestinernes krav om en egen stat må anerkjennes og at Israels brudd på folkeretten må møtes med sanksjoner av verdenssamfunnet.

Rødt mener at Norge som leder av giverlandsgruppen for Palestina (AHLC), og i lys av den havarerte Oslo-avtalen, har Norge et særlig ansvar for å være pådriver for at den Israelske okkupasjonen av Palestina skal opphøre.

Les mer: Rødts Gaza-kampanje for medlemmer, lokallag og folkevalgte

Se Aram Zaheri, nestleder i Rødt Oslo og tidligere leder av Palestinakomiteen i Oslo, presentere fem ting du bør vite om Gaza: