Rødt Propaganda: Cilie Brandsegg

Cilie Brandsegg, vår 25.kandidat til lokalvalget, er tydelig på at det trengs en sterk og tydelig stemme for de som sjelden får komme til orde. Og Rødt har den stemmen.

Heisann!

Hvor gammel er du?

- Jeg rekker akkurat å fylle 37 før valget.

Hva gjør du til daglig?

- Som mange andre i landet vårt er jeg ikke veldig glad i dette spørsmålet. Pr i dag er jeg ufør. Det vil si at jeg bruker dagene mine på å ta best mulig vare på meg selv og min helse, noe som er en fulltidsjobb. Fra tidligere har jeg bakgrunn fra butikk, helsesektor og såvidt som servitør.

Hvorfor stiller du til valg for Rødt?

- Fordi vi trenger en sterk og tydelig stemme for de som sjelden får komme til orde. Og Rødt har den stemmen.

Hvorfor trenger Steinkjer Rødt?

- Fordi de etablerte partiene i Steinkjer trenger å bli utfordra. Det trengs noen som kan si tydelig i fra, spesielt på vegne av de som oftest ikke har så stor påvirkningskraft, de såkalt svake i samfunnet. Fordi de er også en del av fellesskapet vårt. Det trengs nye løsninger, nye prioriteringer og ikke minst - folk trenger å bli hørt.

Hva er sosialisme for deg?

- Sosialisme er likeverd, rettferdighet og demokrati - det er å leve i takt med oss sjøl og naturen.

Det er ikke bankkontoen din, adressen din eller etternavnet ditt som avgjør verdien din eller hva du har å bidra med. Alle mennesker har verdifulle erfaringer og kunnskaper - og aller mest om egen hverdag og situasjon

Hva er din store kjepphest?

- Her er det nok mange ting jeg kunne nevnt. Men jeg mener sterkt at vi må slutte å putte merkelapper på hverandre, for så å kun lytte til de som har det vi oppfatter som de «riktige» merkelappene. Det er ikke bankkontoen din, adressen din eller etternavnet ditt som avgjør verdien din eller hva du har å bidra med. Alle mennesker har verdifulle erfaringer og kunnskaper - og aller mest om egen hverdag og situasjon. Da kan vi ikke ha det slik at det kun er de med størst bankkonto, «riktig» postnummer eller etternavn som skal avgjøre hvordan hverdagen til alle de andre skal være. Vi må få slutt på «oss og dem» og innse at det faktisk kun er «vi».

Hvilke sak(er) er de viktigste for deg?

- Det må bli helse- og velferds-systemet vårt. Om det er snakk om eldre, yngre, syke, funksjonshemmede eller pårørende. Fysisk eller psykisk sykdom. Alle skal møtes der de er, med respekt og få den hjelpen de trenger til å leve et verdig liv - uten å måtte kjempe for å få gjennomslag for det de allerede har rett på. Og de som jobber i systemet - om det er helsevesen eller nav - må få mulighet til å utføre jobben sin slik de ønsker og skal. Nok ressurser, tillitt, forutsigbare og ordna arbeidsforhold, hele stillinger - lista er lang der også.

Og så kommer selvfølgelig natur og klima høyt på lista. Vi må faktisk bare innse at vi kan ikke fortsette å drive rovdrift på naturen vår. Vi er ikke separat fra naturen, vi er en del av den og vi trenger den. For å si det fryktelig enkelt - det er den som holder liv i oss, vi kan hverken puste eller spise penger.

Hvis du ble ordfører i morra, hva er det første du ville gjort med det digre ordførerkjedet rundt nakken?

- Jeg hadde nok tatt det raskt av og lagt det pent fra meg og så kalt inn til et folkemøte om det mye omtalte kommuneoverskuddet, fotballhall, klimaanlegg og kulturhus. For det har jeg inntrykk av at folk på Steinkjer har mange tanker om.

Hva er din beste egenskap?

- Jeg er rettferdig og prinsippfast.

Takk for praten og godt valg!