Rødt vil sikre politisk retningsskifte

– Rødt vil sikre at stortingsvalget ikke bare blir et regjeringsskifte, men også et politisk retningsskifte – et vendepunkt i kampen mot Forskjells-Norge, sier Bjørnar Moxnes.

Rødt presenterer nå konklusjonene fra en arbeidsgruppe som har sett på lokale og nasjonale erfaringer, hvordan Rødt kan sikre at viktige saker avgjøres på venstresida og forhindre at politikken for profittfri velferd, klima- og næringspolitikk og skattepolitikken avgjøres med høyresida, etter stortingsvalget.

Se lansering fra Rødts Facebook-side:

Moxnes har ledet en arbeidsgruppe som på bestilling fra partiets arbeidsutvalg har jobbet med parlamentarisk samarbeid og gjennomslag, kartlagt positive og negative erfaringer med parlamentarisk samarbeid fra den radikale venstresida i andre land samt Rødts egne erfaringer, lokalt og fra Stortinget. Arbeidsgruppa som har skrevet rapporten har bestått av:

  • Bjørnar Moxnes, partileder, stortingsrepresentant, tidligere gruppeleder i Oslo (leder)
  • Synne Høyforsslett Bjørbæk, bystyremedlem og tidligere varaordfører i Bodø, fylkestingsrepresentant i Nordland, sentralstyremedlem
  • Finn Olav Rolijordet, kommunestyremedlem og tidligere varaordfører i Gjøvik, AU-medlem
  • Fredrik V. Sand, sekretariatsleder på Stortinget
  • Charlotte Therkelsen Sætersdal, kommunestyremedlem og tidligere varaordfører i Kragerø, sentralstyremedlem
  • Hanne Benedikte Wiig, varaordfører i Alstahaug

Gruppa har ikke tatt stilling til prioriterte politiske krav, forankringen av disse og prosessen i partiet for øvrig. Det er en oppgave for partiets organer, ut fra det politiske grunnlaget som vedtas av landsmøtet i arbeidsprogrammet 2021–2025, og ut fra valgresultatet. Rapporten har vært til behandling i Rødts sentralstyre.

Last ned rapporten som PDF: