Rødt støtter streiken i elektrokjemisk industri

1.422 medlemmer i Industri Energis elektrokjemiske industri er i streik siden mandag. – De som nå kjemper for blant annet bedre aksjonsmuligheter i lokale forhandlinger har vår fulle støtte, sier faglig leder i Rødt, Markus Hansen.

Foto: Egil Brandsøy / Industri Energi.

Mandag 15. august gikk 1422 medlemmer i Industri Energis elektrokjemiske industri ut i streik grunnet arbeidsgivernes motvilje mot både hovedkravet og krav knyttet til lønns- og arbeidsvilkår.

– Rødt gir vår fulle støtte til de streikende. Å fylle verktøykassa til klubber og tillitsvalgte med verktøy man kan bruke i lokale forhandlinger er et krav vi syntes det er på høy tid blir fremmet i tariffoppgjør. Enda flere arbeidstakergrupper bør jobbe for at nettopp aksjonsmuligheter blir mer tilgjengelige knyttet til lokale lønnsoppgjør, dette gjør streiken deres ekstra viktig, sier Hansen.

– Alt for ofte ser vi det blir gitt lave sentrale tillegg med en lovnad fra arbeidsgiverne om at kronene vil komme i de lokale oppgjørene. Men det de tillitsvalgte ofte møter i første forhandlingsmøte med bedriften er at det dessverre ikke var noe penger å hente lokalt likevel, fordi aksjonærene skulle ha sitt.

FAGLIG LEDER I RØDT: Markus Hansen. Foto: Ihne Pedersen.

– Arbeidsfolk skal ha sin rettmessige del av kaka. Det er de som skaper verdiene i bedriften, og uten arbeidere ville ikke bedriftene i de streikende bedriftene ha oppnådd sine overskudd.

– Stå på videre og ikke gi dere, lyder oppfordringen fra Hansen.