Rekordmange meldte seg inn i Rødt i fjor

2021 ble nok et år med medlemsrekord for Rødt. Medlemsmassen vokste med 25 % fra 10.533 medlemmer ved inngangen av året til 13.173 ved utgangen.

REKORD: Fra Rødts valgvake i Samfunnssalen i fjor. Foto: Ihne Pedersen.

Det er en rekord partisekretær i Rødt, Benedikte Pryneid Hansen, er godt fornøyd med.

– Rødt vokser i absolutt alle fylker i Norge og har en vekst på 25 % i 2021. Det er spesielt gledelig å se at vi ikke bare vokser i de store byene, men også i distriktene, sier hun.

– Det er mange som merker at et sterkt Rødt gjør en forskjell. At det er Rødt som presser regjeringa på de markedsstyrte strømprisene, på å få til rettferdige løsninger på koronakrisa som reduserer forskjellene. De opplever at Rødt er partiet som kan gjøre noe med det, og at alternativet i de sakene regjeringa ikke leverer på ligger til venstre, ikke til høyre.

PARTISEKRETÆR: Benedikte Pryneid Hansen. Foto: Ihne Pedersen.

Les hos Klassekampen: Raudt flyg til himmels

– Målet vårt er at Rødt skal bli et så stort parti at det er umulig å komme utenom oss. Med stadig nye rekorder også på meningsmålingene, og en medlemsmasse som vokser i takt med målingene er vi på god vei. 2022 blir et år der Rødt kommer til å ta enda større plass i norsk politikk.

Til alle velgere og sympatisører som fortsatt sitter på gjerdet har partisekretæren en klar utfordring:

– Meld deg inn i partiet ditt! Vi har fortsatt plass til mange flere. Alle som ønsker å være med og bidra i kampen mot Forskjells-Norge: velkommen skal dere være, sier partisekretæren.

Om medlemsundersøkelsen:

  • Rødt vokser fra 10.533 til 13.173 medlemmer på et år.
  • Dette er en vekst på 25 % nasjonalt.
  • Det er vestlandet som region som har hatt størst vekst: 34 % i Møre og Romsdal, 35 % i Hordaland og 33 % i Rogaland.
  • Den aller største prosentvise veksten er i tidligere Hedmark fylke med 36 %.