Presse på Rødts landsmøte 2021

Rødts landsmøte avholdes 4.-7. mars. Møtet avholdes på Gardermoen, men delegatene deltar digitalt pga smittervernregler. Her kan du som er journalist melde deg på og få svar på spørsmål. Nederst finner du kontaktinfo til folk du kan kontakte om det er mer du lurer på.

Landsmøtet skjer delvis digitalt og delvis på Quality Airport hotel Gardermoen i Oslo. Og ja, de har tariffavtale :)

Klikk her for å se Rødts landsmøtesider med innkalling og sakspapirer.

Ulike måter å dekke landsmøtet på
Alle medier vil ha mulighet til å følge landsmøtet via nett, og alle som registrerer seg i dette skjemaet får tilgang til en digital pressemappe og møtesystemet MyMeet. Man kan også følge møtet via direktesendingen som legges ut på rødt.no, det krever ingen registrering.

Et mindre antall journalister vil få mulighet til å bo på hotellet og følge landsmøtet gjennom alle dagene. Det tilbudet omfatter en egen sal å jobbe fra, og antallsbegrensningen er på inntil 15 representanter fra pressen fysisk til stede. Vi kontakter redaksjonene direkte for å tilby plasser.

En tildelt plass kan kun brukes av én journalist gjennom alle dagene, regelverket åpner ikke for at en redaksjon kan rotere mellom ulike folk som benytter seg av en tildelt plass.

Det er også mulig å komme på dagsbesøk til hotellet for å gjøre intervjuer og foto på de stedene hvor det er forsvarlig med tanke på smittevern - det vil si utendørs og i hotellets lobby. Vi setter opp et pressetelt så det blir mulig å gjøre intervjuer og foto utendørs i ly for vær og vind. For å unngå trengsel må avtaler settes opp på forhånd.
Hva får pressen tilgang til når de dekker landsmøtet fysisk fra hotellet?

 • Å følge leders tale fra god avstand når den holdes i hotellets lobby (med samme krav til avstand og bruk av munnbind som på andre offentlige områder)
 • Å følge møtet fra en nabosal til landsmøtesalen hvor ordstyrere og talerstol er. Ansatte fra Rødts infoteam og stortingssekretariat vil være til stede og hjelpe til med å svare på spørsmål, sette opp intervjuavtaler med talspersoner o.l
 • Det vil være egne pressetreff hvor leder, nestledere og andre aktuelle talspersoner deltar. Det blir minst ett treff daglig, tilpasset dagens hendelser (for eksempel leders tale og viktige vedtak i arbeidsprogrammet). Pressetreffene foregår utendørs. Her er det sitteplasser til inntil 20 journalister under tak, men mulig for flere å delta.
 • Hotellets lobby regnes som offentlig plass, og her er det mulig å snakke uformelt med deltakerne på landsmøtet, ta en kaffe med en i ledelsen og få vite mer om en sak o.l. Vanlige smittevernregler må følges. Munnbind må alltid brukes så lenge man er oppe og går, men kan tas av når man har satt seg ned.

Hvilke begrensninger er det for pressen under landsmøtet?

 • Antallet deltakere fra pressen er begrenset til 15 (økt fra 10 tidligere).
 • Det vil være begrensa mulighet for å komme inn i selve landsmøtesalen (som i praksis bare et et studio for direktestrømming). Det er mulig å komme inn etter avtale, og fotografer vil prioriteres. Vil man ha tak i noen som er i salen, må man kontakte noen fra Rødts infoteam i presserommet.
 • Det vil naturligvis ikke være egen landsmøtemiddag eller fest, slik en del partier har tradisjon for.

Arbeidsforhold for media

Presserommet vil ha arbeidspulter med kablet internett, og landsmøtet vises på storskjerm.

Påmelding

Her melder du deg på landsmøtet:

De som er invitert til å følge møtet fra hotellet må melde seg på her. Det samme gjelder de som skal følge møtet digitalt og vil ha tilgang til pressemappe og møtesystemet MyMeet.

Sakspapirer

Oppdaterte sakspapirer blir lagt ut fortløpende på denne siden. For å få tilgang til forslag fra redaksjonskomite som legges fram i løpet av helga, trenger du en gjestebruker til MyMeet, det digitale møtesystemet. Alle som melder seg på får tilsendt innloggingsinfo.


Mat og overnatting

Kontakt hotellet direkte i forkant for bestilling av rom og mat.

Tidsramme og hendelser (oppdateres fortløpende)

 • Onsdag: Pressekonferanse i forkant av landsmøtet (kl 9 på Stortinget, egen invitasjon sendes ut)
 • Torsdag: Partisekretær Benedikte Pryneid Hansen åpner møtet kl 1100. Matpauser kl 1230 og 1600, slutt 2000. Nestleder Marie Sneve holder pressetreff om arbeidsprogrammet kl 1200, og innleder om samme sak for landsmøtet kl 13.30.
 • Fredag: Leders tale kl 15. Pressetreff med Bjørnar Moxnes kl 16. Møtet starter kl 0900, matpauser 1230 og 1600, slutt 1930.
 • Lørdag: Viktige vedtak i programmet gjøres mellom ca 13.30 og 14.00, Marie Sneve Martinussen er tilgjengelig for pressen i etterkant. Pressetreff med Marie Sneve kl 16 ved behov. Møtet starter kl 0900, matpause 1230 og 16, slutt 1930.
 • Søndag: Valg av ny ledelse kl 13, pressetreff med nyvalgt ledelse i etterkant, ca kl 14. Møtet starter kl 0900, matpause kl 1200, møtet hevet kl 1630. Vi vurderer et avsluttende pressetreff etter møteslutt.
 • Votering på arbeidsprogrammet skjer fortløpende gjennom helga etter debatten på de aktuelle kapitlene. Mer detaljert oversikt over hva som behandles når legges i pressemappa man får tilsendt når man registrerer seg i påmeldingsskjemaet.

Foto

I utgangspunktet er salen forbeholdt ordstyrere, sekretariat, talere og teknisk personell, for å unngå for mange mennesker på samme sted jmf. smitterisiko. Men vi gir tilgang til salen etter avtale og en fortløpende vurdering av hva som er forsvarlig. Fotografer som er påmeldt hele helga vil kunne få tilgang, men vi gjør ingen intervjuer inne i salen. Om noen vil komme på dagstur og ta foto en av dagene kan vi ordne det også, gitt man får altså ikke tilgang til arbeidsrommet for pressen om man ikke har fått tilbud om plass.

Vi tar også bilder fra landsmøtet som pressen fritt kan bruke. Disse legges ut på vår Flickr-konto.


Du kan følge det som skjer på facebook (facebook.com/Roedt), twitter (@Raudt og på emneknaggen #rlm21), og på Instagram (@stemroedt, emneknagg #rlm21).

Landsmøtet blir streamet på https://rødt.no/landsmote-2021.

Landsmøtets tidsplan finner du her.

Ta kontakt om noe er uklart eller du har spørsmål.

Kontaktinfo:

Iver Aastebøl

Iver Aastebøl

Kommunikasjonsansvarlig

98414170

iver@roedt.no

Fredrik V. Sand

Fredrik V. Sand

Rådgiver

99469037

fredrik.sand@stortinget.no