Tyrkia ut av Afrin!

Rødt Østfold fordømmer Tyrkias angrep på Afrin.

Helgen 19.-21. januar ble den kurdiske provinsen Afrin angrepet av Tyrkia fra luften og bakken. Rødt Østfold fordømmer det uprovoserte tyrkiske angrepet på Afrin, og Norges, EUs og NATOs manglende protester.

Afrin-distriktet har siden 2012 vært en del av den kurdiske sjølstyrte regionen Rojava (også kalt VestKurdistan), opprettet som et resultat av den syriske borgerkrigen. Her dominerer det kurdiske partiet Det demokratiske unionspartiet (PYD) og dets militærstyrke, YPG/YPJ. Tyrkia sier målet med angrepet er å utrydde de kurdiske YPG- og YPJ-styrkene. De kurdiske styrkene som var sentrale i å drive Daesh (IS) ut av Nord-Syria blir nå angrepet mens verden står og ser på.

Tyrkiske styrker og deres allierte jihadister står nå i Afrin, mens motstanden har gått over til geriljakrig. Tyrkerne og jihadistene plyndrer byen, og hundrestusener er på flukt.

Som alliert av Tyrkia gjennom NATO har Norge et spesielt ansvar for å protestere mot denne angrepskrigen. Vi må også stoppe våpensalg til Tyrkia. Vi står med folket i Afrin!

Nei til angrepskrig og overgrep!

Årsmøtet, Rødt Østfold

Foto: Solidaritet med Kurdistan Fredrikstad