Vellykka årsmøte i Rødt Oslo

Helga 23. – 24. mars avholdt Rødt Oslo et rekordstort årsmøte med 100 delegater.

Foto: Bjørn Ingar Pedersen

Helga 23. – 24. mars avholdt Rødt Oslo et rekordstort årsmøte med 100 delegater.

Årsmøtet vedtok en uttalelse om at Rødt Oslo vil prioritere utbygging av et nytt sykehus og samle de fire Groruddals-bydelene der raskest mulig. Samtidig må Ullevål bygges ut, og tomta der sikres for framtidig sykehusbehov.

Rødt Oslo oppfordrer sine medlemmer til å delta i de folkelige sykehusbevegelsene som forsvarer Aker sykehus og Ullevål. Rødt Oslo vil i samarbeid med Rødts stortingsgruppe kjempe videre for utbygging av Aker sykehus og mot nedleggelse av Ullevål sykehus.

Det ble også vedtatt at Rødt Oslo vil vurdere etter valget om det er grunnlag for å forhandle om en ny samarbeidsavtale. Det er ikke aktuelt for Rødt Oslo å bli en del av byrådet.

Gjenvalgt leder Siavash Mobasheri påpeker at Rødt Oslo aldri har støtta et borgerlig byråd i Oslo, og heller aldri kommer til å gjøre det. - Rødt Oslo kommer heller aldri til å bli en heiagjeng for et byråd bare fordi de ikke er borgerlige. Det har vi vist gjennom Veireno-saken og saken om Manglerudhjemmet, utdyper Mobasheri.

- Høstens valg skal bli et vendepunkt for Rødt i Oslo. Vi skal snu utviklinga som fører til økte forskjeller og mer fattigdom. Egoismen og grådigheten skal fortsatt holdes ute, rettferdigheten for folk med vanlige jobber skal inn. Sammen skal vi holde på dagens flertall i byen vår, og sammen skal vi skape et vendepunkt i kampen mot urettferdighet og for et sterkt fellesskap i Oslo, sier Mobasheri.

Det nye fylkesstyret i Rødt Oslo. Fra venstre: Ylva Holm Torsteinsson, Siavash Mobasheri, Raquel Dagar Ellingsen, Helle Borgen, Ola Steig, Thea Borkhus Gabrielsen, Thomas Nygreen, Rosmin Mathew, Rina Wesenberg, Atle Wilhelmsen, Jorunn Folkvord og Mari Rise Knutsen. Ida Madslien, Kay Asbjørn Schjørlien og Christin Aamodt var ikke tilstede når bildet ble tatt. Foto: Bjørn Ingar Pedersen.

Årsmøtet valgte et nytt fylkesstyret, som ser slik ut:

Leder: Siavash Mobasheri (Skole- og barnehagelaget)
Kasserer: Thomas Nygreen (Grünerløkka)
Jorunn Folkvord (Skole- og barnehagelaget)
Helle Borgen (Nordre Aker)
Ylva Holm Thorsteinsson (Grünerløkka)
Ola Steig (Bjerke)
Rosmin Mathew (Nordstrand)
Thea Borkhus Gabrielsen (Sagene)
Ida Madslien (Solidaritetslaget)
Rina Wesenberg (Grorud)
+ Oslo Rød Ungdom-representant

Varamedlemmer:

Raquel Dager Ellingsen (St. Hanshaugen)
Kay Asbjørn Schjørlien (Gamle Oslo)
Christin Aamodt (Gamle Oslo)
Atle Wilhelmsen (Oslo Vest)
Mari Rise Knutsen (Grorud)

Leder Siavash Mobasheri sier at det er et godt sammensatt styre med både erfarne og nye folk som kan bringe med seg nye tanker og entusiasme. Han er derfor optimistisk og tror det nye styret vil jobbe bra.

Rødt Oslo er et fylkeslag i sterk vekst, med mange nye medlemmer. Det er derfor en viktig oppgave for det nye styret å aktivisere flere av de over 2000 medlemmene i Rødt Oslo. Valgkamp, organisasjonsarbeid og lagbygging er noe styret kommer til å prioritere i denne styreperioden, sier Mobasheri.

Han fortsetter: - Vi er en ambisiøs gjeng og har satt noen solide mål for Rødt Oslo. Stadig flere får øynene opp for politikken vår og ser at Rødt trengs for å motvirke en høyrepolitikk som prioriterer de som har mest på bekostning av de som har minst samtidig som livsviktige tjenester privatiseres. Vi skal ha tidenes grasrotvalgkamp i Oslo og få flere representanter i bystyret etter valget til høsten.