Rødts alternative budsjett - et mer rettferdig Oslo er mulig!
De økonomiske forskjellene i Norge og i Oslo fortsetter å vokse. Dyrtida rammer både helt vanlige arbeidstakere, og folk som hovedsakelig lever av stønader fra det offentlige. Regningene blir stadig vanskeligere å betale for stadig flere. Slik skal det ikke være i rike Norge.
Arbeiderpartiet og Høyre har mistet troverdighet både med løsningene de tilbyr, og hva de sier til folk som strever for tida. De får høre fra Arbeiderpartiet at de står i matkø av feil grunn og at de må stå opp om morran. Både folk med vanlig inntekt og folk som trenger hjelp fra det offentlige er rammet av økonomisk utrygghet. Det sier gruppeleder for Rødt på rådhuset, Siavash Mobasheri.
Mobasheri fortsetter: - Rødt sitt alternative budsjett for Oslo i 2024 viser hvordan det innenfor rammene er mulig å bekjempe økende klasseskiller og prioritere mer velferd til alle. Det er nemlig ingen grunn til at klasseskillene skal fortsette å øke i Oslo. Det er heller ingen naturlov som sier at vi må gjøre ting på samme måte, år etter år, uansett hvem som styrer.
I Oslo har bydelene et stort ansvar for våre nære velferdstjenester, men ikke nok penger. Nå kuttes det i midler til fritidsklubber, skolemat og det er ikke nok penger til å sette inn vikarer i barnehagene, påpeker Mobasheri.
Mobasheri understreker at den gode nyheten er at det fullt mulig å stagge ned økende klasseskiller. - Rødt Oslo viser det i sitt alternative budsjett, så det er kun et spørsmål om politisk vilje, avslutter gruppeleder Siavash Mobasheri.
Rødts tiltakspakke mot økte klasseskiller i Oslo:
- 221 millioner til gratis kollektivtransport for barn og unge opp til 19 år og prisene på TT reisene blir det samme som prisen på kollektivreiser.
- 75 millioner kroner til å utvide ordninga med gratis skolemat til også å gjelde barnehagene.
- 153 millioner til å reversere kutt i velferden i bydelene, og 460 millioner til å styrke helsestasjoner, barnehager og skolehelsetjenesten med flere ansatte
- 144 millioner kroner til permanent å senke leieprisen på kommunale boliger med 30 prosent.
- 130 millioner kroner til å øke sosialhjelp med 20 prosent.
- Ytterligere 27 millioner til styrke frivillige og ideelle organisasjoner som Fattighuset, Fontenehusene og Kirkens bymisjon.