Rødt Oslo støtter Ship to Gaza

Rødt Oslo støtter Ship to Gaza økonomisk, og oppfordrer andre som har mulighet til å gjøre det samme.

"Rødt Oslo har en lang og stolt historie med solidaritetsarbeid for Palestina" sier leder i Rødt Oslo Siavash Mobasheri og fortsetter "Gaza er isolert fra omverdenen på 13. året. Helsevesenet var allerede i kollaps før koronakrisa. Store deler av Vestbredden skal annekteres i juli. Unga har ingen fremtid, unga sitter i fengsel og unga blir også drept. Nesten 1 million unger er fengslet av blokaden av Gaza. Det er uholdbart!"

Mobasheri er ikke imponert over at Norges regjering "uttrykker bekymring" for situasjonen på Gazastripen. "Det har de gjort i flere tiår, men det holder ikke. Situasjonen krever mot, prinsipper og den krever reaksjon. Det er en av mange grunner til å støtte Ship to Gaza, de gjør faktisk noe. Ship to Gaza tar sjøveien igjen, så snart verden åpnes og Gaza fortsatt er stengt."

"Målet er at blokaden skal brytes, at Gaza skal bli fritt og unga skal få sin fremtid. Ingen er fri, før alle er fri."

Rødt Oslo støtter Ship to Gaza med Kr. 3000,- til arbeidet med å sende et skip til Gaza våren 2021 for å synliggjøre internasjonalt de store utfordringene som palestinerne i Gaza lever under. Rødt Oslo oppfordrer alle som kan om å støtte Ship to Gaza med et lite eller stort beløp.

Photo by Ahmed Abu Hameeda on Unsplash

Om Ship to Gaza Norway

Ship to Gaza Norway (STGN) er en politisk og religiøst uavhengig organisasjon for enkeltpersoner og organisasjoner som vil arbeide for at folkeretten skal gjelde også for Gazastripen. Organisasjonen ble opprettet på stiftelsesmøtet i Oslo 12.9.2010.

STGN's politiske platform:

  • Kollektiv avstraffelse er et brudd på folkeretten: Fri Gaza – hev blokaden NÅ!
  • Ship to Gaza Norway bygger på solidaritet med den palestinske sivilbefolkningen på Gazastripen.
  • Ship to Gaza Norway bygger på ikke-voldelig motstand mot den israelske okkupasjonen.

Betaling og kontaktinformasjon:

Vipps for donasjoner: 509880 (trykk kjøp og betal)

Bankkonto for donasjoner: 1503.18.33598

Organisasjonsnummer: 995 961 350