Rødt Oslo støtter norske sjøfolk

I slutten av februar annonserte regjeringen endringer i bestemmelsene for utenriksferger. Dette åpner bla. opp for at Color Line nå kan flagge ut til Norsk internasjonalt skipsregister. En alvorlig svekkelse for norske sjøfolks rettigheter.

Dette betyr at 700 norske sjøfolk står i fare for å miste jobben, da det blir mye enklere for Color Line å bytte ut disse med billig internasjonal arbeidskraft. Dette kan videre føre til at flere rederier velger å flagge ut sine egne skip for å være konkurransedyktige og at enda flere norske sjøfolk mister jobben.

- Regjeringens begrunnelse går på at det er vanskelig for Color Line å være konkurransedyktige internasjonalt. Dette blir tom argumentasjon når man ser at Color Line går med store overskudd og eierne i Sunde-familien tar ut 400 millioner kroner for 2017, sier Siavash Mobasheri, leder i Rødt Oslo.

- Som det nye arbeiderpartiet står Rødt Oslo sammen med de 700 norske sjøfolka som nå står i fare for å havne på NAV. Vi krever at regjeringen reverserer bestemmelsen for å beskytte norske arbeidsplasser, avslutter Mobasheri.