Rødt anmelder Tollefsen for boligjuks

Tirsdag 11. desember anmeldte Rødt Oslos bystyregruppe Ivar Tollefsen og Fredensborg AS for de omfattende lovbruddene de har begått ved å reklamere for større boliger enn de som de faktisk leier ut.

- Ingen ville ha sluppet unna med å ta betalt for en 50 tommers TV for så å levere en på 32 tommer. Men Tollefsen har gjort akkurat det, bare at det er enda verre når det er snakk om noe så kostbart og livsnødvendig som bolig, påpeker Eivor Evenrud, Rødts gruppeleder i Oslo bystyre.

- I anmeldelsen legger vi ved omfattende dokumentasjon på hvordan mange av leilighetene tilsynelatende endret størrelse etter at Tollefsen kjøpte dem, fortsetter hun.

Eivor Evenrud

Rødt anmelder fordi partiet mener at både firmaet og Tollefsen selv bør straffes. - Tollefsen er en typisk hvitsnippkriminell som har tjent millioner på å snyte folk som trenger et sted å bo. Det er vanlige folk, mange med dårlig råd, som har betalt Tollefsens ekstrainntekter, sier Siavash Mobasheri, leder i Rødt Oslo og medlem i bystyregruppa.

Mobasheri fortsetter: - Vi håper Tollefsen og Fredensborg må betale tilbake til berørte leietakere. I det minste bør firmaet få en så stor straff at de ikke vil prøve seg på noe lignende igjen. Det er på høy tid at dette får konsekvenser for ham, både juridisk og økonomisk.

Siavash Mobasheri, leder av Rødt Oslo

Evenrud legger til: - Vi håper at dommen mot Veireno og Jonny Enger der han ble personlig ansvarlig for omfattende brudd på arbeidsmiljøloven, også legger føringer for rettsforfølgelsen av annen type økonomisk kriminalitet. Vi mener Ivar Tollefsen som eneste eier i konsernets morselskap må holdes personlig ansvarlig og dømmes.

Gir partiet Høyre noe av skylda

Evenrud kommer med en klar beskjed om at politikerne i Oslo en medansvarlige - Oslo har i mange år vært et lett marked for eiendomsspekulanter. Det er ikke minst takket være Høyre som presset gjennom billigsalget av 1740 tidligere sykehusboliger i 2001.

Disse boligene var starten på Tollefsens eiendomsimperium.

Hun fortsetter: - For Rødt er det viktig å jobbe på flere hold samtidig for å stoppe eiendomsspekulanter som Tollefsen. Vi har levert forslag både på Stortinget og i Oslo bystyre knyttet til ulovlighetene Tollefsen har drevet på med. Målet er blant annet å lovfeste straff for fremtidige lovbrudd, og å bidra til at kommunen bruker forkjøpsrett for flere leiegårder. Samtidig løser ikke det parlamentariske arbeidet problemene med kriminalitet som allerede er begått. Det er her politiet og domstolene kommer inn, sier Evenrud.

Rødt nøyer seg ikke med å anmelde Tollefsen, men arbeider også politisk for en mer rettferdig boligpolitikk. Siavash Mobasheri avslutter: - For Rødt handler dette også om noe større. Eiendomsspekulasjon er en av årsakene til at mange sliter med å få seg bolig. Hvis vi kan bremse eller stoppe noen av de verste spekulantene, så kan flere få seg en anstendig bolig til en pris de kan klare, avslutter Mobasheri.

For mer informasjon eller utfyllende kommentarer kontakt:

Eivor Evenrud, gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre: 92485851

Siavash Mobasheri, leder av Rødt Oslo: 47848269

Utfyllende informasjon om anmeldelse

Utfyllende informasjon om anmeldelse