Nominasjonskomiteen er i gang!

Nominasjonskomiteen for Rødt Oslo har startet arbeidet sitt og ønsker allerede nå å få inn navn på gode kandidater til bystyrelista for kommunevalget i 2023. Totalt skal lista fylles med 65 navn.

Rosmin Mathew, leder av komiteen, gleder seg til arbeidet. - Rødt vokser stadig. Siden siste kommunevalg har vi gått opp i medlemstall i Oslo og i dag står Rødt Oslo for ca 25 % av medlemmene i Rødt. Det betyr at våre muligheter for å gjøre et knallbra valg samt vårt potensial for å følge opp suksessen med hardt arbeid i bystyret har økt. Det er en spennende rolle å skulle tilrettelegge, ikke bare å ved å lage denne listen, men å påvirke de neste fire årene av Rødts parlamentariske arbeid i Oslo bystyre. Denne muligheten er også tilgjengelig for alle medlemmene i Rødt Oslo. Det er medlemmene som bestemmer mens nominasjonskomitéen tilrettelegger den prosessen. Jeg ville anbefale alle medlemmene å bruke den muligheten, sier Rosmin.

Nominasjonskomiteen består av 13 personer som til sammen har mye erfaring fra ulike deler av partiet, fagbevegelsen, kvinne- og miljøbevegelsen osv. Medlemmene kommer fra ulike bydeler og lokallag, og flere har flerkulturell bakgrunn. Sammen skal komiteen finne de folka som kan representere bredden av Rødt Oslo og kjempe aktivt for Rødts politikk i bystyret.

Rosmin gjør oppmerksom på at veksten gjør at nå er vi såpass store at alle som stiller på den forhåndskumulerte delen av lista faktisk har en sjanse for å bli vara til bystyret og bli en del av bystyregruppa. Det samme gjelder kandidater lenger ned på lista. - Det betyr at vi ikke kan ha listefyll på lista, vi trenger de som faktisk har lyst til å gjøre en innsats i bystyregruppa.

- Det viktigste for kandidatene til bystyret er at de står inne for Rødts program, har lyst å gjøre en jobb for partiet, har stor arbeidskapasitet og er gode lagspillere. Kandidatene får selvsagt opplæring og hjelp, både før og etter valget, fortsetter hun.

Rosmin oppfordrer alle medlemmer til å kontakte komiteen og komme med forslag på kandidater. Det kan gjøres ved å kontakte en av komitemedlemmene, eller aller helst via skjemaet under.

Klikk her for nominasjonsskjema

Her finner du mandat til nominasjonskomitéen

Nominasjonskomitéen består av:

1. Rosmin Mathew, komiteleder, 45119406 / rosmin(at)gmail.com

2. Anka Ødegaardshaugen

3. Athithan Jayapalan

4. Carlos Rodriguez

5. Helle Borgen

6. Jenny Beldovoumbe Eiksund

7. Maria Eva Orieta

8. Marit Halse

9. Markus Riise Øverby

10. Morten Svendsen

11.Reza Rezaee

12. Rina Wesenberg

13.Une Hansen

14. Simon Medin Haugan (Rød Ungdom)

Sekretær for komiteen er Trude Koksvik Nilsen

Rosmin Mathew, leder av nominasjonskomiteen (Foto: Jostein Starrfelt)