Møt kandidatene: Sofia Rana

I ukene framover lar vi dere bli bedre kjent med toppkandidatene på Rødt Oslo sin stortingsliste. Sofia Rana står på 4. plass. Hun bor i bydel Stovner, er leder for antirasistisk utvalg, bystyrerepresentant og medlem av byutviklingsutvalget.

Navn: Sofia Rana

Alder: 38

Hva gjør du til daglig?

Permittert flyvertinne i SAS. Har for tiden et vikariat som rådgiver om høyreekstremisme i Antirasistisk senter, men er også leder i Rødt sitt antirasistiske og minoritetspolitiske utvalg og leder temalaget Rødt Oslo Solidaritet.

Hva fikk deg interessert i politikk?

Fredsbevegelsen og antiimperialisme. I hovedsak utenrikspolitikk og forskjellene mellom land i nord og sør. Men også våre arbeidsforhold i kabinen og hvordan vårt yrke har blitt utsatt for sosial dumping - vi har en lønn som på ingen måte samsvarer med ansvaret vårt. Sist, men ikke minst, opplevelsen av å vokse opp som minoritet i Norge.

Hvilke saker brenner du for?

Å redusere klasseforskjeller, antirasisme, en human flyktning og asylpolitikk i samsvar med våre internasjonale forpliktelser, kamp mot sosial dumping og for et ordnet arbeidsliv for alle og en styrket fagbevegelse.

Hvilke saker tror du blir viktige i årets valgkamp?

Klasseforskjeller, distriktspolitikk og miljø.

Hvilke saker ønsker du skal bli viktige i årets valgkamp?

Antirasisme, klasseforskjeller og internasjonal solidaritet.

Hvis Rødt fikk gjennomslag for én sak, hvilken mener du den burde være?

Bedre fordeling av rikdom, å få ned forskjellene mellom vanlige folk og de rikeste.

Hva er ditt beste råd til alle som er lei av pandemi, restriksjoner og nedstengning?

Å organisere seg politisk, forsøke å trene, lytte til god musikk, lese bøker og drømme seg bort. Hold kontakt med venner og familie selv om det kun er digitalt.