Vi vil ha dyrevelferd NÅ!

Leserinnlegg i avisa GD tirsdag 3. september: I juni kom flere avsløringer om dyremishandlingen i griseindustrien frem i media, hvor flere grisebønder var vel vitende om lovbruddene de begikk. Dette synes Rødt Lillehammer er skandaløst. Dyr har ifølge norsk lov en egenverdi. De skal behandles bra. Rødt Lillehammer mener at husdyrbønder som bryter dyrevelferdsloven oftere bør idømmes fengselstraff i tillegg til å fratas retten til å eie dyr. Grisebønder må slutte med smertefull kirurgisk kastrering av gris, da en vaksine har vist seg å fungere like bra.

I 2002 vedtok faktisk Stortinget dette, at det fra 2009 skulle innføres et forbud mot kirurgisk kastrering av grisunger. "De fleste norske svinebønder har fortsatt med å kastrere grisungene med kniv, etter at forbudet ble utsatt etter press fra næringen" (Dyrevernalliansen). Her ser vi altså et lovvedtak som ikke følges opp!

Rødt Lillehammer ønsker hyppigere kontroller på husdyr- og kyllingfarmer samt slakterier, siden Mattilsynet har rapportert om gjentatte lovbrudd også der.

Når dyreetiske lover brytes med vitende og vilje bør man ikke drive med husdyrhold.

Line Lange-Nielsen,

listekandidat Rødt Lillehammer