Verden under asfalt

Kommentar i Lillehammer Byavis torsdag 8. mars og leserinnlegg i avisa GD lørdag 10. mars: I går så jeg Planet Earth II Live In Concert i Oslo. En flott forestilling med kjempelerret og stort Praha Symfoniorkester. Forestillingen viste hvor fantastisk naturen vår er, - over hele verden, - enn så lenge.

Der fikk vi også opplyst at et område omtrent på størrelse med Storbritannia hvert år blir dekket med asfalt eller betong.Om vi bygger 4-felts motorvei gjennom vårt distrikt, hjelper vi til med å ødelegge mer  matjord og mer natur.

Om vi bygger 4-felts motorvei gjennom Lågen Delta Naturreservat hjelper vi til å ødelegge livsgrunnlaget for dyr og fugler.

Forslaget om erstatningsområde i Gausdal er jo tøys. Du beordrer ikke trekkfugler om å finne nye landings- og rasteplasser.

Planen er nå på høring. La oss heller bygge en sikker E6 med midtdeler i dagens trasé, med god støyskjerming, med lokk ved bebyggelse fra Vingrom kirke til Storhove.

Da kan vi bedre trafikksikkerheten uten å ødelegge noen av byens kvaliteter, spare natur og miljø, spare Lågen Deltaet og få fart på planleggingen av to-spors Dovrebane. 

Øyvin Aamodt

Rødt