Stå sammen mot storsykehuset

Leserinnlegg på gd.no mandag 4. mai og i avisa GD tirsdag 5. mai: For mange av oss sto 1.mai blant annet i sykehusets tegn. Vi ønsker å beholde Lillehammer sykehus som et fullverdig tilbud til befolkningen i byen og dalen. Aksjonen «Ja til fortsatt akuttsykehus i Lillehammer» har over 31.000 facebookmedlemmer. Gjøvik har sin aksjon for sitt sykehus, Hamar sin, og Granheim, Reinsvoll og Elverum har alle sine. Det kjempes for hvert lokalsykehus for seg, mot de andre.

Alle i vårt distrikt snakker pent om sykehuset vårt. Selvfølgelig. Vi har ingen grunn til noe annet. Samtidig er den eneste måten vi kan sikre VÅRT lokalsykehus på er å gå sammen med ALLE sykehusene i Innlandet, - i kampen for å bevare dem alle, i kampen mot storsykehuset.

Kampen stårmot sentraliseringa i samfunnet og for at liv og helse må komme forande økonomiske målene som Helseforetaksmodellen hele tidastyrer etter.

Å beholde alle sykehusene er faglig lurt, økonomisk lurt og best for befolkninga i Innlandet. Sammen med de andre distriktene i Innlandet er vi sterke. Hver for oss taper vi.

Slutt opp om aksjonene mot et stort, sentralisert sykehus, for å beholde ALLE lokalsykehusene i Innlandet!

Øyvin Aamodt

Rødt, Lillehammer