Kritisk eller grei økonomisk situasjon?

Leserinnlegg på gd.no 12. oktober og i avisa GD 13.. oktober: Mange tanker har kvernet i dagene siden folkemøtet om kommuneøkonomien på Litteraturhuset i Lillehammer. Hvorfor brukte Ap nesten all taletiden sin på å snakke om viktigheten av sykehuset i stedet for det oppsatte temaet? Er Ap uvillig til å lytte til alternative innspill med forslag til bedring av kommuneøkonomien og drift av kommunen? Mener ordføreren å invitere til reelt samarbeid med oss som ikke er med i den styrende alliansen i kommunestyret eller er det bare noe hun sier?

Mener posisjonen at vi er i en kritisk eller en helt grei økonomisk situasjon? Er Ap uenig med ordføreren og kommunedirektøren som faktisk sier at den økonomiske situasjonen ikke er bærekraftig og det må spares inn 120 millioner i budsjettet for neste år? Er SV, MdG, V og Krf også uenig med ordføreren og kommunedirektøren om dette?

Som et samarbeidsprosjekt oppfordrer vi ordføreren til å invitere innovasjonsprofessor Rolf Rønning og hans samarbeidskommune, Søndre Land, og/eller andre med erfaring fra vellykkede kommunale endringsprosesser til å informere oss i Lillehammer om prosessene de har gjennomført og erfaringene og resultatene av dem. Om ordføreren har andre forslag i tillegg for å utvikle innovasjon i drifta av kommunen vår, er det flott. Høgskolen på Lillehammer tilbyr jo også annen ekspertise omkring kommunal innovasjon.

Vi har i flere år etterlyst en bedre involvering av opposisjonen i budsjett- og økonomiarbeidet. Fine ord om samarbeid er ikke mye verdt om det ikke følges opp av virkelig og helhjertet handling.

Øyvin Aamodt, Lillehammer, gruppeleder Rødt