Bør Haagensen ta seg en tur til Jokerbutikken i Vingrom?

Leserinnlegg www.gd.no fredag 29. januar og i avisa GD lørdag 30. januar: Næringssjef Eirik Haagensen i Lillehammer kommune forsikrer i GD at forslaget til næringsstrategi er en overordnet plan som skal suppleres med en tiltaksplan. Slik den foreligger i dag «er det ingen tvil om at planen hadde vært mangelfull.»

GD sier det slik: «Når en strategi eller plan fylles opp med tretten kilo dun bestående av svevende lette ord, er det vanskelig å få tak på om det i det hele tatt finnes en fast kjerne inne i massen. ... Lillehammerregionen trenger en plan som baner veg for utvikling ... En plan med fine runde ord gir dessverre liten retning.» En strategiplan skal angi retningen videre. Det gjør ikke denne.

Gutta rundt kaffebordet på Jokerbutikken i Vingrom fant nesten 1000 mål næringsareal over kaffekoppen. De klarte det som Lillehammer kommune hittil ikke hadde klart, og på toppen av alt høres det ut i planen som om næringssjefen heller ikke kommer til å klare det i fremtiden. Kanskje det finnes flere platåer som kan benyttes? Eller er det bare Hovemoen som er aktuell?

Kanskje Haagensen bør ta seg en tur til Jokerbutikken i Vingrom? Hva skal til for at 1000 mål nytt næringsareal skal bli virkelighet? Vi venter i spenning.

Øyvin Aamodt, Lillehammer, gruppeleder Rødt