– Klare for tidenes grasrotvalgkamp

– 2020 ble året da Rødt satt medlemsrekord på ny og passerte 10.000 medlemmer, samlet inn over en million til valgkampen gjennom småbeløp fra mange givere og fikk flere lokallag enn noensinne, forteller partisekretær Benedikte Pryneid Hansen.

Foto: Ihne Pedersen.

– Med en medlemsvekst på 9 % og et medlemstall på 10 533 i 2020 er Rødt godt rusta for den kommende valgkampen. Siden forrige stortingsvalgkamp har Rødt mer enn tredoblet medlemstallet. Den største prosentvise veksten har vært i Hedmark og i Møre og Romsdal.

– Med 190 lokallag har vi dessuten et sterkere grunnplan enn noen gang tidligere. Dette tallet er en dobling fra inngangen til valgåret 2017, da vi hadde 98 lag.

Partisekretæren trekker også fram den pågående valgkampinnsamlinga som et tegn på en økende oppslutning rundt Rødts prosjekt.

PARTISEKRETÆR: Benedikte Pryneid Hansen. Foto: Silje Kjosbakken.

– Vi har samla inn mer enn en million kroner allerede før valgåret er i gang. Under aksjonsdagen 17. november fikk vi inn 441 000 i små enkeltdonasjoner. Det viser at det er mange som ønsker å bidra til en stor Rødt-gruppe på Stortinget som kan få større gjennomslag i kampen mot Forskjells-Norge.

– I to år har Rødt ligget stabilt over sperregrensa i snittet på meningsmålingene. Et rekordvalg for Rødt i 2021 er den viktigste brikken for å sikre både regjeringsskifte og et politisk retningsskifte. Tidligere har vi sett forskjellene øke gjennom skiftende regjeringer, også når Ap styrer, sier Pryneid Hansen.