Har samlet inn over 2 millioner

Mer enn 6000 mennesker har bidratt til at Rødts valgkampinnsamling har passert to millioner kroner. Snittbidraget er på rundt 330 kroner. – Dette er over all forventning, sier en begeistret Bjørnar Moxnes.

Foto: Ihne Pedersen

I slutten av april passerte Rødts valgkampinnsamling 2 millioner kroner. Innsamlingen har pågått siden høsten 2020. Rødt har ingen pengesterke støttespillere som gir millionbeløp, slik en del partier på høyresiden har. Derfor er innsamlingen på mindre beløp fra støttespillere og medlemmer.

Totalt har omtrent 6000 folk bidratt så langt, og i snitt gis det ca 330 kroner. Pengene skal i sin helhet brukes på valgkamp.

– Dette er over all forventning, valgkampen vår er i ferd med å bli en folkebevegelse. Det er viktig, for det trengs et sterkt grasrotengasjement om Rødt skal gjøre et rekordvalg. Denne støtten skal vi ta med oss inn i valgkampen og bruke til å få enda mer kraft bak kravene om mindre forskjeller, rettferdig miljøpolitikk og profittfri velferd, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

– Vi er stolte av å drive en valgkamp finansiert av arbeidsfolk og ikke milliardærer, sier Moxnes.

Det er også knyttet spenning til hvor mye valgkampstøtte Rødt vil få fra fagbevegelsen. Fellesforbundet og NNN har vedtatt å gi støtte, Fagforbundet har sagt nei, og 6. mai skal LOs representantskap vedta hvem de vil støtte økonomisk i valgkampen

Vil du bidra til Rødts valgkamp? Se fellesskapfungerer.no