Stemningsrapport fra valgboden på Olaf Ryes Plass

Nina Caspersen og Petter Andresen bemanner valgboden, mandag 16. august, tidlig ettermiddag. Været er varmt tørt den første timen men etterhvert bøtter det ned. Vel, en kort skur men likevel. Ingen av de som passerer er direkte negative, noen få ser en annen vei, med de aller fleste er positive.

Vi blir møtt med tilrop som «—Har stemt! Rødt, altså!» og tilsvarende. Vi blir fort kvitt foldere og ikke minst boligheftet som vi legger litt ekstra i når vi snakker til unge voksne.

Ungdommen er også på vei hjem fra første skoledag. Selv om første skoleuka er knapt i gang er det videregående elever som samler systematisk informasjon fra flere boder. Det blir skolevalg – og på Elvebakken vgs. pleier Rødt å gjøre det bra.

Boden fungerer fint som skydd når regnet bøtter som verst, da haster folk likevel forbi. Valgkampmedarbeideren i naboboden var litt misunnelig på det framskutte taket. Og de unge synes dekorasjonene til Knut Nærum er kule.

I den utstrekning det ble noen diskusjon gikk det på forskjellene mellom Rødt og SV. Vi pekte på at Rødt tenker annerledes om vindkraft til havs og på land. Om selskapsskatten og det usosiale ved at bare de som har råd til elbil skal få lov til å kjøre i deler av sentrum. Ingen hissig debatt – men vi vant ikke den stemmen. Får så være.

Petter Andresen søker ly da regnet bøtter ned som verst.

Alt i alt to gode timer, en inspirasjon for oss og til nytte for alle de som tok med seg foldere og brosjyrer.