Politisk surr i AN

For ANs lederskribent sist lørdag går det i heilt i ball når avisa trekker opp skillelinjer i bodøpolitikken på denne måten

”…opposisjonen – representanter for Høyre og Frp – bruker eiendomsskatten for det den er verdt nå i valgkampen. Posisjonen beskyldes for å sløse med penger til dyre prestisjeprosjekter som Europeisk kulturhovedstad og ny vei til Rønvikfjellet”.

Har ikke AN fått med seg at Høyre er for ”å sløse med penger” til begge disse ”prestisjeprosjekter”, og at både Frp og Høyre er varme tilhengere av gavepakken på 90 veimillioner til milliardær Buckhard – i lag med Ap, SV og Sp?

Det er bare Rødt som i bystyret har stemt både mot ny vei til Rønvikfjellet og søknaden om å bli Europeisk kulturhovedstad, det siste bare sammen med Frp, men med ulik grunngiving.

Kan det være det utdaterte skillet mellom ”posisjon” og ”opposisjon” som fører AN på villspor? AN burde vite at Rødt blei kasta ut av flertallssamarbeidet da bystyremedlemmer kritiserte pengebruken til ”nakenstuntet” for å bli Europeisk kulturhovedstad. Og at MDG braut ut da Ap med Sp og etter hvert SV på laget gikk bort fra samarbeidsavtalen og overførte 213 dekar av Rønvik-jordene til ”byutvikling” - med støtte fra Høyre og Frp. Hva og hvem er da ”posisjonen”?

Men også før dette var den gamle alliansen mellom betongkameratene i Ap, Høyre og Frp tydelig nok i hotellsaka på Rønvikfjellet. Velgerne kan si hva de mener om den alliansen.

Brigt Kristensen
Medlem av Rødt