– Det vi prøver på har vært umulig fram til nå

– Uansett hvordan valgnatta ender kan vi allerede slå fast én ting: Dette er et historisk valg for Rødt, sa Rødt-leder Bjørnar Moxnes i sin tale til partiets valgvake i Samfunnssalen i Oslo.

RØDT-LEDER: Bjørnar Moxnes. Foto: Ihne Pedersen.

Jubelen stod i taket da Rødt-leder Bjørnar Moxnes entret scenen under partiets valgvake i Samfunnssalen i Oslo.

– Uansett hvordan valgnatta ender kan vi allerede slå fast én ting: Dette er et historisk valg for Rødt. Dere har gjennomført tidenes valgkamp, og sammen gjør vi vårt beste stortingsvalg noensinne, begynte Moxnes.

– For drøye 30 år siden ble sperregrensa innført. Siden den ble innført har ikke ett nytt parti kommet over. Ikke en eneste gang. Det vi prøver på har vært umulig. I alle fall til nå.

– Etter åtte år med høyreregjering, må vi nå få en slutt på at milliardærene får alt de peker på. Og til Støre og Vedum: Vi er klare for samarbeid. Rødt vil ha en avtale. Vi vil forandre Norge. Kom til oss, så skal vi lage vei i vellinga. Vi må huske at Rødt ikke trenger være «på vippen» for å legge press på en ny regjering. Det holder at de vet vi står klar til å ta imot skuffede velgere hvis de svikter.

– I morgen møtes partiledelsen i arbeidsutvalget for å diskutere hvordan vi går videre. Hvordan vi involverer partiet og våre allierte i fagbevegelsen, miljøbevegelsen og andre viktige organisasjoner. Nå skal vi sammen skape et vendepunkt i kampen mot Forskjells-Norge.

Tidenes grasrotvalgkamp

Moxnes benyttet også anledningen til å takke partiets medlemmer, aktivister og sympatisører.

– Vi har gjennomført tidenes grasrotvalgkamp. Og vi begynte tidlig. Allerede før sommerferien hadde vi delt ut en halv million løpesedler og aviser – og 12.000 tannbørster. Der noen få milliardærer har oppretta hemmelige superPACs, som i USA, for å finansiere FrP og enorme mengder annonser med bløff, og noen få veldig rike har gitt veldig store beløp til partiene på høyresida, har Rødt bygd valgkampen vår på over 10.000 enkeltbidrag.

– Jeg vil takke Rødts 11.389 medlemmer. Uten dere – ikke noe Rødt. Og uansett hvordan dette ender vil jeg takke hver eneste en av dere – over 100.000 – som har stemt på Rødt i år. Vi trenger dere med i den videre kampen!

– Takk for tidenes valgkamp. I kveld skriver vi historie. I natt skal vi feire. Og så kan dere alle få puste ut i noen timer, men så fortsetter kampen mot Forskjells-Norge!