Rødt propaganda: Mathias Robertstad

Mathias Robertstads beste egenskap er at han ser alle mennesker han møter som likeverdige. Han brenner for god og effektiv infrastruktur og mener atomkraft kan bli den mest pålitelige primærkilden til energi for verden.

Navn: Mathias Robertsad

Lokallag: Rødt Trondheim Universitetslag og Trondeim Rød Ungdom

Alder: 24

Yrke: Student og kirketjener

Hei, Mathias! Hvorfor stiller du til valg for Rødt?

- Jeg stiller til valg for Rødt fordi jeg ønsker et skifte i politikken hvor vi prioriterer i større grad de svakeste i samfunnet.

Hva er sosialisme for deg?

- Sosialisme for meg er tanken på et nytt system med en mer rettferdig fordeling av ressursene i verden, hvor vi ikke fokuserer på hvor mye penger vi skal ha men heller på hvordan vi kan sørge for at flest mulig har det bra.

Hva driver du med til daglig?

- Til vanlig jobber jeg som kirketjener og studerer Drama og Teater ved NTNU Dragvoll, men fra høsten begynner jeg å studere Musikkteater.

Hva er din store kjepphest?

- Kjepphesten min, det er infrastruktur. Jeg tenker både på en mer effektiv boligutbygging som er i eit symbiotisk forhold med kollektivtrafikkutbyggingen.

Hvis du ble ordfører i morra, hva er det første du ville gjort med det digre ordførerkjedet rundt nakken?

- Mest sannsynlig lagt ut noe på Instagram i et forsøk på å være morsom, men fra en politisk side ville jeg nok prøvd å innføre bybane i Trondheim.

Hvor er din favoritt spot i Trondheim?

- Akkurat nå er favorittspotten min Kafe Slabberas i Teknobyen, de har gratis kaffecuppinger hver onsdag, noe jeg lever for.

Hva betyr Trondheim for deg?

- Trondheim er knutepunktet mellom nord og sør, det er der Nordlandsbanen møter Dovrebanen.

-Jeg har egentlig ingen stor politisk fiende, men alle som kjemper for å privatisere Norge blir en politisk fiende av meg.

Hva er din beste egenskap?

- Min aller beste egenskap er nok evnen min til å se på alle mennesker jeg møter som likeverdige.

Hva har du gjort tidligere i livet som du gjerne skulle gjort annerledes i dag?

- Flyttet fra Dønna, den fineste øya i Norge.

Hvem er din største politiske fiende?

- Jeg har egentlig ingen stor politisk fiende, men alle som kjemper for å privatisere Norge blir en politisk fiende av meg.

Hva har vi ikke spurt deg om, som vi burde spurt deg om, og hva er isåfall svaret på det?

- Atomkraft, jeg mener at vi er nødt til å satse mye mer på atomkraft fremover, bare se på Frankrike som har Europas reneste luft takket være atomkraft. Med mer forskning og fokus så kan atomkraft bli den mest pålitelige primærkilden til energi for verden.