Rødt på 8. mars i Trondheim

Rødt sterkt representert under årets 8. mars i Trondheim. Blant annet holder førstevara på Stortinget, Seher Aydar hovedappellen.

Rødt er representert på flere arrangementer 8. mars i Trondheim.

Rødts 1. vara på Stortinget, Seher Aydar holder hovedappell på Torget klokka 17, og er videre å finne på Kurdisk uke: Kurdisk Kvinnekamp på SELLANRAA/Litteraturhuset i Trondheim fra klokka 18. Gratis inngang.

«Det kurdiske samfunnet er, som andre samfunn i Midtøsten, gjennomgripende mannsdominert. Kvinner blir underlagt streng sosial kontroll, i verste fall «æresdrap». Men i våre dager ønsker kurdiske kvinner (og mange kurdiske menn) å bryte de patriarkalske tradisjonene. Seher Aydar kjenner kurdiske kvinners situasjon fra innsida. Hun vil holde appell for demonstrantene på torget på kvinnedagen. Deretter blir det et møte der hun vil gå mere i dybden om kurdiske kvinners situasjon.

Styremedlem i Rødt Trondheim, Kari Kristensen sitter i samtalepanel med Berit Rusten, Maria Can og Azra Halilovic på «Syklubb fra Hælvete» på Trondheim Folkebibliotek fra klokka 20. Gratis inngang.

«"Syklubb fra hælvete" - vi har lånt tittelen fra Maja Ratkje, en av de som står støtt som rollemodell. Musiker uten nødvendigvis å være kvinne først. Men kvinne også. Det å snakke om kjønn og frigjøring er omtrent like støyende som plata til Ratkje. Både de som synes det skal snakkes om det og de som ikke vil snakke om det skulle ønske de slapp. Men kan vi komme utenom det i ei tid da vi på rystende vis ser at tradisjonelle makt- og kjønnsrollemønstre avkles både internasjonalt og i vårt eget land? Er fremveksten av fremmedhat/kvinnehat en anledning til å sette solidaritet og fellesskap på dagsorden? Må vi igjen diskutere den voksne hvite middelklassemannens privilegier igjen? Eller middelklassekvinnens privilegier, for den sakens skyld? Gamle kamper blir som nye. For ikke å glemme det kanskje viktigste av alt: hvilket språk og blikk skal vi diskutere dette med?»

Folkevalgt for Rødt i Bystyret, Ragna Vorkinnslien holder appell på AKKS feirer kvinnedagen på Lobbyen fra klokka 21. Inngang kr 100,-.

«AKKS Trondheim lager fest i Lobbyen! Vi får hjelp av By:Larms-aktuelle Intetskjønn, kjent fra programmet "Jævla homo" på NRK, til å feire og å være sinte samtidig. Det blir bra. Før dem får vi gleden av å høre et par av Tiril Hognestad varmende låter, før apell ved Ragna Vorkinnslien, og deretter spiller Trondheimskvintetten JUNO - band opp til ukontrollert jazznikking, nynning og dans. Alt i alt disker vi opp til en sjangerfusjon av en konserthelaften - akkurat i tide til at dere får med dere festmøtet og det meste av resten som skjer i byen i forkant.»

Vi ses først i toget!