OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Støtter streik for tariffavtale

I dag går ansatte organisert i Handel og Kontor til streik for tariffavtale ved seks utsalgssteder i Design Forum AS i Oslo, Asker, Lillehammer og Bodø. Faglig leder i Rødt, Joachim Espe, er klar i sin tale:

– De streikende i Design Forum har vår fulle støtte. Det bør være unødvendig å gå til streik for noe så grunnleggende som en tariffavtale. Det er bare gjennom tariffavtaler at vi kan sikre et ordna arbeidsliv og skikkelige lønns- og arbeidsvilkår, sier Espe.

14 ansatte i seks av kleskjeden Design Forums butikker er i streik fra i dag. Arbeidsgiveren har ikke villet innfri kravet om tariffavtale med Handel og Kontor, tross forhandlinger og mekling. De ansatte meldte seg inn i HK og krevde tariffavtale i oktober.

– I denne saken er kravet om tariffavtale også et krav om å bli hørt. Ansatte fortjener medbestemmelse og dialog med ledelsen i ordnede former. Da er tariffavtalen det beste verktøyet. Rødt støtter de streikendes rettferdige krav og ønsker de HK-organiserte lykke til, sier Espe.

Les mer om saken hos Fri Fagbevegelse

For ytterligere kommentarer, kontakt faglig leder i Rødt, Joachim Espe på 934 51 131.

Pressebilder til fri bruk: https://picasaweb.google.com/101629573710058999276/JoachimEspe